Foto: DELFI
T/c "Spice" atklāta līdz šim Latvijā lielākā Iļģuciema maiznīcas konditorejas meistaru veidotā lielformāta piparkūku izstāde – pasaka "Rūķa Pipariņa Ziemassvētku darbnīca". Izstādes eksponātu kopējais svars šogad sasniedz 200 kg un pārsteidz iepriekšējos gadus ne tikai apjoma ziņā, bet arī ar unikāliem piparkūku tēliem un pasakas sižetu, portālu "Delfi" informē izstādes rīkotāji.

SIA "Iļģuciema maiznīcas konditorejas" meistaru veidotā lielformāta piparkūku izstāde - pasaka būs apskatāma līdz 13. janvārim t/c "Spice" otrajā stāvā. Izstādē - pasakā katrs iztēlē var pārcelties uz "Rūķa Pipariņa Ziemassvētku darbnīcu", kur noris aktīva rosība, gatavojoties svētkiem.

Pasakas ietvaros rūķi gatavo svētku izklaides programmu visiem bērniem, mācās dziesmas un dejas, bet galveno sižetisko līniju veido Rūķa pipariņa darbnīca - piparkūku mīklas gatavošana, piparkūku cepšana, glazēšana līdz pat pakošanai un nogādei līdz visiem Latvijas iedzīvotājiem. Pie izstādes, rūķu darbnīcas bodītē, katrs apmeklētājs var iegādāties gardās Iļģuciema piparkūkas, Iļģuciema piparkūku mīklu un visu iemīļotās figūrpiparkūkas - eņģeļus, eglītes, sniegpārsliņas, piparkūku vīriņus!


Piparkūku izstādes - pasakas kompozīcijas kopējais svars sastāda 200 kg. Ekspozīcijā skatītāji var aplūkot vairākas lielformāta piparkūku figūras. Katra figūra ir dekorēta ar pūdercukura daudzkrāsainu glazūru, un pasakas galvenie tēli ietērpti īpaši darinātos tērpos. Izstādes ietvaros skatītāji var ne tikai aplūkot, bet arī apmeklēt no salmiem veidotu Briedi Rūdolfu, fotografēties un izteikt karstākās svētku vēlēšanās. Sākot no idejas līdz tēlu atveidošanai piparkūku mīklā un pasakas sižeta salikšanai izstādē, uzņēmuma darbinieki darbā aizvadīja vairāk nekā 60 dienas. Šādu lielformāta piparkūku izstādi - pasaku SIA "Iļģuciema maiznīca konditoreja" veido piekto gadu pēc kārtas, šo tradīciju aizsākot 2008. gadā ar pasaku "Kraukšķīšu ģimenes Ziemassvētki".

Izstādes ietvaros, katru decembra sestdienu un svētdienu, ikviens apmeklētājs var ne tikai aplūkot no piparkūku mīklas darinātos oriģinālos pasakas tēlus, bet arī piedalīties dažādās aktivitātes - mācīties Ziemassvētku dziesmas un dejas, piedalīties konkursos un minēt mīklas, bet, pats galvenais, apgūt piparkūku dekorēšanas - glazēšana mākslu prasmīgo Rūķu vadībā.

Paralēli lielformāta piparkūku izstādei - pasakai, Iļģuciema maiznīca konditoreja vāc ziedojumus, 1 santīmu no katra pārdotā Iļģuciema piparkūku vai Iļģuciema mīklas iepakojuma, bērnu rotaļistabu aprīkojuma atjaunošanai sadarbība ar Bērnu slimnīcas fondu, projekta "Veseļojies ar prieku" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!