Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Valters Ločmelis par alkohola reibumā izraisīto ceļu satiksmes negadījumu atbrīvots no amata. Policistam būs arī jāsamaksā 300 latu naudas sods un jāšķiras no autovadītāja tiesībām uz gadu.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa informēja, ka 9.oktobrī policijā beidzās dienesta pārbaude, kurā konstatēts ka Liepājas Kriminālpolicijas priekšnieks 20.septembrī darba laikā ar dienesta automašīnu, būdams alkohola reibumā, izraisījis ceļu satiksmes negadījumu.

Beidzoties dienesta pārbaudei, par pieļautajiem pārkāpumiem nolemts atbrīvot Ločmeli, ieceļot zemākā amatā.

Savukārt administratīvā komisija par alkohola reibumā izraisīto negadījumu policistu sodījusi ar 300 latu naudas sodu un atņēmusi autovadītāja tiesības uz 12 mēnešiem.

Jau ziņots, ka ar Ločmelis 20.septembrī ar dienesta automašīnu "BMW 525" Skrundā, Liepājas un 1.maija ielas krustojumā, veicot kreiso pagriezienu, neievēroja ceļa distanci un ietriecās priekšā braucošajā automašīnā, kas arī veica kreiso pagriezienu, cilvēki šajā negadījumā nav cietuši.

Ločmelim pēc negadījuma izelpā konstatēja 1,88 promiles alkohola, lai gan pēc ceļu satiksmes negadījuma sākumā atteicies nodot asinis analīzes, lai noteiktu alkohola klātbūtni tajās, taču vēlāk tomēr piekrita.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, uzreiz pēc negadījuma Ločmelis bija devies uz Liepājas slimnīcu, kur nodevis asins analīzes, lai noteiktu alkohola daudzumu organismā. Šajā ekspertīzē konstatēts tikai 0,2 promiles alkohola.

Ločmelis Kriminālpolicijas priekšnieka amatā strādā kopš pērnā gada augusta. Pirms tam viņš pildījis Ventspils Kārtības policijas priekšnieka pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!