Salaspils novada dome atļāvusi licencēto makšķerēšanu Daugavā, lejpus Rīgas hidroelektrostacijas (HES) aizsprosta, kā arī apstiprinājusi licencētās makšķerēšanas nolikumu.

Salaspils novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Lolita Trukšāne informēja, ka pēdējā laikā pieaugusi iedzīvotāju interese par iespējām organizēt licencēto makšķerēšanu Daugavā, lejpus Rīgas HES aizsprosta, kas līdz šim pašvaldības saistošo noteikumu līmenī nav bijusi regulēta.

Licencētā makšķerēšana Daugavā, lejpus Rīgas HES aizsprosta tiek ieviesta, lai pieļautu regulētu limitēta apjoma makšķerēšanu šajos ūdeņos un racionāli izmantotu vērtīgo zivju krājumus ūdeņos. Tā sniedz arī papildu līdzekļus zivju krājumu pavairošanai, aizsardzībai un makšķerēšanas attīstībai.

Nolikums par licencēto makšķerēšanu attiecas uz makšķerēšanas zonu Daugavā, lejpus Rīgas HES aizsprosta 700 metrus lejup pa straumi no Rīgas HES aizsprosta stingrā režīma zonas beigām un līdz sausās Daugavas ietekai.

Licencēto makšķerēšanu norādītajā zonā, pamatojoties uz Salaspils novada pašvaldības pilnvarojuma līgumu, organizē Vides aizsardzības asociācija. Šajā zonā atļauts iegūt un atbilstoši noteikumiem paturēt noteiktu skaitu zivju - līdakas, zandartus, salates, samus, vimbas, lašus, taimiņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!