Foto: ČetrasSezonas.lv
Auzu miltu smilšu mīkla ir lieliska – tā ir garšā viegli riekstaina, ar pilnīgāku struktūru un brūnāku krāsu. Mīklā ir daudz sviesta tā pati kūst uz mēles. Ziemā ideāli papildināt ar melleņu ievārījumu (visbiezāko, ko vari atrast) un āboliem. Kraukšķīgumam – pa virsu auzu miltu un auzu pārslu drumstalas. Pasniedz ar saldējumu, saldu krējumu vai vaniļas mērci. Ar auzu miltiem tarte iegūst citu garšu.

Sastāvdaļas:

mīklai:

  • 150 g "Hercogs" auzu miltu
  • 100 g "Hercogs" augstākā labuma bioloģiskie kviešu miltu
  • 100 g baltā cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 citrona miza
  • 2 ēd.k. auksta ūdens
  • 150 g sviests

pildījumam:

  • 500 g nomizotu ābolu, sagriezti biezās lielās šķēlītēs
  • 100 g melleņu ievārījuma (pēc iespējas biezāka)

drumstalām:

  • 40 g cukura
  • 40 g auzu miltu
  • 40 g auzu pārslu
  •  50 g sviesta

Rezultāts:

  • 1 tarte, 10 gabaliņi

Pagatavošana:

  1. Traukā ieber abus miltus, cukuru, sāli un citrona mizu. Pievieno sviestu un ar pirkstu galiem beržot izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Pievieno ūdeni un mīklu samīci, līdz tā ir gluda un vienveidīga. Ievieto ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
  2. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu un ietauko ar sviestu tartes formu 23 cm diametrā (vislabāk, ja ir izņemama apakša).
  3. Izrullē mīklu nedaudz lielāku par formu un ieklāj. Nolīdzini malas, nogriežot ar nazi.
  4. Pa visu mīklas pamatni izsmērē melleņu ievārījumu. Pa virsu skaisti izklāj ābolus. Pārber ar drumstalām. Liec krāsns vidējā nodalījumā un cep 40 minūtes. Izņem ārā un atdzesē.
  5. Drumstalas. Bļodā liec miltus, auzu pārslas un cukuru. Samaisi. Pieliec sviestu un ar pirkstu galiem rīvējot izveido drumstalas.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!