Foto: LETA
Ceturtdien, 16.maijā Rīgas domes priekšsēdētājas amata kandidāte Baiba Broka kopā ar Nacionālās apvienības (Visu Latvijai! – Tēvzemei un Brīvībai / LNNK) partijas līderiem tikās ar Rīgas aktīvo senioru alianses (RASA) biedriem.

Tikšanās notika Biedrības RASA telpās un tās laikā Baiba Broka prezentēja Nacionālas apvienības (NA) programmu Rīgai. Pēc prezentācijas izvērtās plaša diskusija par NA un RASA kopīgajām interesēm vairākās jomās, kā izglītība, sportiska dzīvesveida veicināšana visās vecuma grupās un latviešu valodas pozīciju nostiprināšana Rīgā. NA un RASA vienojās par ciešu sadarbību šo jautājumu risināšanā arī nākotnē.

Baiba Broka, atbalstot RASA aktīvo biedru darbību, norādīja: "Man ir patiess prieks, ka mūsu idejas saskan par to, kādu mēs redzam Rīgu un domāju, ka sadarbībā ar jums, mēs spēsim daudz vairāk. Uzskatu, ka senioru pieredze un zināšanas ir jāizmanto visu rīdzinieku labā."

Attīstoties abu pušu sadarbībai, RASA ir gatava palīdzēt izglītības jomā, jo starp biedriem ir daudzi seniori ar pedagoģisko izglītību, kas var palīdzēt dažādos mācību procesos, piemēram, dažādu valodu apguvē. Tāpat arī RASA piedāvā mācību programmu "Vecmāmiņu kontaktbirža", kurā senioriem tiek sniegtas zināšanas pedagoģijā, psiholoģijā, pirmās palīdzības sniegšanā u.c. jomās, lai mācību beigās saņemtu sertifikātu, kas dod tiesības sniegt kvalificētu palīdzību ģimenēm, strādājot par auklītēm, bērnu pieskatītājām vai palīdzot bērniem mācību priekšmetu apguvē.

RASA atbalsta pārliecību, ka Latvijas valstij ir jāstiprina latviešu valodas pozīcijas visās dzīves jomās un ir gatavi likt lietā savu pieredzi, lai šo mērķi sasniegtu.

Runājot par sportu, NA uzskata, ka šajā jomā līdz šim līdzekļi izmantoti necaurskatāmi un nepietiekami efektīvi, lai jaunieši varētu daudz plašāk iesaistīties ārpusstundu sporta nodarbībās. No bērnudārza līdz augstskolai jaunieši jāradina pie regulārām fiziskām nodarbībām. Veidojama vienota kārtība līdz pat augstākajiem sporta sasniegumiem. Jāsakārto atbalsts sportam, priekšroku dodot tiem sporta veidiem, kas nodrošina masveidīgu un aktīvu amatieru sportistu dalību un tautas veselību. Jāveicina sporta klubu izveidi un attīstību. Jāatbalsta darba devēja iesaiste darbinieku sporta aktivitāšu nodrošināšanā. Arī senioriem jānodrošina sportošanas un veselīga dzīvesveida iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!