jaunajiem laikiem un citiem jaunumiem atlidoja Gulbis, savija ligzdu un saperēja vēl vienu jaunu partiju. It kā demokrātisku. Tāpēc to nosauca par jauno demokrātisko gulbīšu partiju, Birzkopa himnas pavadībā nodejoja mazo gulbīšu deju, un sāka gatavoties nakamajām Saeimas vēlēšanām. Slakteris gribēja noslaktēt visu pārējos F1 sacensību dalībniekus. Ar ātrumlaivu traucās pa Daugavu visiem pakaļ.

Bet četrus nenoķēra. Palika piektais. Nu, tas nekas, vēl jau daudz sacensību priekšā. Pēkšņi kāda trauksme sacēlās vecāku vidū. Bērni masveidā tika izņemti no mūzikas, mākslas, baleta un pat sporta skolām. Netika vairs atļauts nodarboties pat keramikas pulciņos. Vecāki uzmanīja, lai tik bērni nesāk pārāk labi mācīties, un lai tikai nesadomā stāties augstskolās. Priecājās tie vecāki, kuru bērni pabeidza devīto klasi ar liecību.

Visi bija nobijušies no laikraksta "Dzeltenās ziņas". "Dieva dēļ, neizvēlieties publisku profesiju un nekļūstiet populāri!" - uz ceļiem krizdami, lūdzās vecāki. "Citādi tūlīt būs klāt onkulis Juris, palīdīs zem gultas un jūs visus aprakstīs! Vislabāk mācīties par sētniekiem, jo tad neviens par jums neliksies ne zinis!" Nogranda pērkons, uzplaiksnīja zibeņi, lietus sāka gāzties straumēm un Rīgā pārplūda ielas. Nevajadzēja vairs braukt uz Venēciju, Sankt-Pēterburgu, Amsterdamu vai Brigi. Pa Rīgas ielām lēni slīdēja gondolas, un gondoljēri dziedāja "O, sole mio!" Tūrisma firmas steidzīgi piedāvāja jaunus izpriecu braucienus "ar kuģīti pa Krasta, Lāčplēša un Valmieras ielām". Uz aplūdušajām ielām pārcēlās arī visas no lielveikalu akvārijiem atbrīvotās zivis. Tuvākajās ielās dzīvojošie sāka nodarboties ar piepūšamo laivu un makšķeru iznomāšanas biznesu. Paskatities atlidoja arī jauno demokrātisko gulbju partija, bet pēc brīža aizlidoja projām - šiem vajadzēja plašākus ūdeņus. Arhitekti nobijās: vai tiešām Rīga jau ir gatava, ka jau grimst? Taču izrādījās, ka Nacionālā bibliotēka tomēr vēl nav uzcelta, un vainīga tikai aizštopējusies kanalizācija. Tā arī Rīgai neizdevās kļūt par piekto Venēciju, bet varbūt labi, ka tā. Vismaz potenciālai dambju celtniecībai Rīgas jūras līcī nauda ietaupījās. Stāstīja, ka jau bijis kopprojekts ar Igauniju aizbērt līci no Kolkas raga līdz Roņu salai un līdz Ainažiem., un šim projektam piesaistīt Eiropas naudu, un tad uzvārīties. Neizdevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!