Foto: ČetrasSezonas.lv
Baltie ķirši un valrieksti ir interesants salikums. Noteikti iederēsies pie svaiga kruasāna, pankūkām vai brokastu putras. Un kādā vienkāršā pīrāgā.

Sastāvdaļas:

  • 600 g balto ķiršu, atdalīti no kauliņiem
  • 400 g baltā cukura
  • 200 g brūnā cukura
  • 2 citronu sula
  • ½ citrona miza, strēmelītes
  • 50 g tīru valriekstu
  • 150 ml ūdens

Pagatavošana:

Saldētavā ieliec divus trauciņus, vislabāk – metāla, uz kuriem pārbaudīsi ievārījuma gatavību.

Katliņā liec ķiršus, citrona sulu, cukurus, citrona miziņu, valriekstus un ūdeni. Uz nelielas liesmas vāri, ik pa laikam maisot, līdz cukurs ir izkusis. 

Kad cukurs izkusis, uzgriez lielāku liesmu un vāri kādas 20 minūtes. Tad noņem no liesmas, ļauj, lai beidz burbuļot, un pārbaudi gatavību. Pārbaudi, izņemot no saldētavas auksto trauciņu, uzliekot nedaudz ievārījuma un ieliekot uz 2 minūtēm saldētavā. Ja, izņemot ārā, tas ir stingrs un tāds, kā ievārījumam pienāktos, tad ir gatavs; ja ne, tad turpini vārīt vēl 5 minūtes. Pārbaudi vēlreiz tieši tāpat.

Kad gatavs, pildi sterilizētās burkās un aizvāko.

Rezultāts:

Apmēram 1 litrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!