Balto pupiņu un ziemas piedevu salāti
Foto: ČetrasSezonas.lv

Baltās pupiņas, ja tās ir kvalitatīvas, ir saldeni maigas, lieliskas, lai no tām pagatavotu daudz ko. Ja tām pievieno smaržīgos piparus, kanēli un citas piedevas, tās kļūst saldenas un aromātiskas. Savieno kopā ar marinētiem gurķiem, tomātiem, anšoviem, pikantu čili mērci, un salāti gatavi. Ideāli svētku galdam un ikdienai.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 140 g balto pupiņu, sausas
  • 2 mazas lauru lapas
  • 1 cm kanēļa standziņas
  • 4 smaržīgie pipari
  • 1 tējk. jūras sāls
  • 110 g marinētu gurķu, nelielos gabalos
  • 50 g saulē kaltētu tomātu, strēmelēs
  • 1 tējk. anšovu, ļoti smalki sakapāti
  • 70 g cieta siera, mazos kubiņos

mērcei:

  • 1 1/2 ēd.k. Dižonas sinepju
  • 2 ķiploka daivas
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • 3 ēd.k. olīveļļas, pikanta
  • jūras sāls pēc garšas
  • melnie pipari pēc garšas
  • 1/2 čili, smalki sakapāts
  • 1 tējk. Zeltainā cukura sīrupa

Pagatavošana:

  1. Vakarā bļodā liec pupiņas un pārlej ar aukstu ūdeni. Ļauj mērcēties 12 h.
  2. Nokās, liec katlā, pielej daudz ūdens un liec uz lielas liesmas. Gaidi, kamēr uzvārās. Nogriez mazu liesmu, pievieno lauru lapas, smaržīgos piparus, kanēļa standziņu, timiānu un sāli. Ļauj vārīties, līdz gatavas. Apmēram 1 h 30 min (bet tas atkarīgs no pupiņām, un, ja izmērcēsi ilgāk, tad vārīšanas laiks būs īsāks). Kad izvārītas, nokās un atdzesē. 
  3. Bļodā liec pupiņas, marinētus gurķus, tomātus, anšovus un sieru. Samaisi. 
  4. Mazākā bļodā liec visas mērces sastāvdaļas (sāli - pēc garšas) un samaisi. Pievieno pupiņām un samaisi. Pasniedz.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv.

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form