Sastāvdaļas:
- 140 g balto pupiņu, sausas
- 2 mazas lauru lapas
- 1 cm kanēļa standziņas
- 4 smaržīgie pipari
- 1 tējk. jūras sāls
- 110 g marinētu gurķu, nelielos gabalos
- 50 g saulē kaltētu tomātu, strēmelēs
- 1 tējk. anšovu, ļoti smalki sakapāti
- 70 g cieta siera, mazos kubiņos
mērcei:
- 1 1/2 ēd.k. Dižonas sinepju
- 2 ķiploka daivas
- 2 ēd.k. citrona sulas
- 3 ēd.k. olīveļļas, pikanta
- jūras sāls pēc garšas
- melnie pipari pēc garšas
- 1/2 čili, smalki sakapāts
- 1 tējk. Zeltainā cukura sīrupa
Pagatavošana:
- Vakarā bļodā liec pupiņas un pārlej ar aukstu ūdeni. Ļauj mērcēties 12 h.
- Nokās, liec katlā, pielej daudz ūdens un liec uz lielas liesmas. Gaidi, kamēr uzvārās. Nogriez mazu liesmu, pievieno lauru lapas, smaržīgos piparus, kanēļa standziņu, timiānu un sāli. Ļauj vārīties, līdz gatavas. Apmēram 1 h 30 min (bet tas atkarīgs no pupiņām, un, ja izmērcēsi ilgāk, tad vārīšanas laiks būs īsāks). Kad izvārītas, nokās un atdzesē.
- Bļodā liec pupiņas, marinētus gurķus, tomātus, anšovus un sieru. Samaisi.
- Mazākā bļodā liec visas mērces sastāvdaļas (sāli - pēc garšas) un samaisi. Pievieno pupiņām un samaisi. Pasniedz.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit