Foto: PantherMedia/Scanpix
Protestējot pret novada domes, Valsts policijas un pašvaldības sdabiedriskās kārtības nodaļas bezspēcību, uzņēmējs Gūrijs Bulle ap savu veikalu Baznīcas ielā Bauskā trešdien sāks uzstādīt dzeloņstiepļu žogu, ziņo "Bauskas Dzīve".

"Man ir piegriezies!" eksprezidenta Valda Zatlera saukli sava viedokļa paušanai izmanto Bauskas uzņēmējs Gūrijs Bulle. Viņa sakāpināto emociju pamatā iebildumi pret Rīgas ielā esošo bāru "Easy".

"Pēdējo divu gadu laikā 23. jūlija rīts bija trešā reize, kad SIA "GEKA" īpašums Bauskā, Baznīcas ielā, tika izdemolēts, sabojājot ēkas fasādi, salaužot loga aizsargžalūzijas un izsitot stiklu. "Gribu zināt, cik ilgi Bauskas novada dome, pašvaldības un Valsts policija, arī iedzīvotāji cietīs nejēdzības Bauskas vecpilsētā ap "Easy" bāru. Var jau teikt, ka vaina nav bārā, šādai iestādei jābūt, lai ar draugiem var atpūsties, pavadīt nedēļas nogali. Bet kādēļ rīta pusē, pametot izklaides vietu, jādemolē viss, kas gadās pa ceļam: jāapgāž un jāsasit puķu podi, jānolauž apstādījumi, jānorauj no sienām atkritumu urnas, jāizsit logi, jānorauj slēģi, jāsabojā sienu fasādes, jāizlauž ielu apmales, ceļa zīmes, jāpieķēzī vārtrūmes, pagalmi, parki. Kāpēc man jāskatās uz nepilngadīgajiem vai tikko kā pilngadību sasniegušajiem, kas salietojušies tik daudz grādīgās dziras, ka nesaprot, kur atrodas, ko dara? Kāpēc bārā alkohols pieejams visiem, kas to vien vēlas un cik vēlas? Kāpēc novada atbildīgās amatpersonas un iestādes izliekas to neredzam?" laikrakstam sūdzējies uzņēmējs.

"Policija ir spējīga pielīmēt paziņojumu par soda naudas iekasēšanu, ja auto nepareizi novietots. Policija spēj izsaukt "Alfas" vienību, lai izgaiņātu mierīgos iedzīvotājus, bet ir absolūti bezspēcīga, lai savaldītu pārdzērušos jauniešu bariņu un nodrošinātu iedzīvotājiem mieru un kārtību," sašutis uzņēmējs.

"Varbūt jāliek dzeloņstiepļu žogs ap bāru vai arī ap vecpilsētas iestādēm, tādā veidā pasargājot tās no vandaļiem. Tāpēc esmu iecerējis dzeloņstiepļu žogu izvietot ap SIA "GEKA" veikalu. Tas netiks novākts tik ilgi, kamēr pašvaldība, "Easy" bāra īpašnieki, policija nespēs panākt kārtību un garantēt īpašumu drošību," tpaziņojis Bulle.

Savu sašutumu vēstulē viņš izteicis novada domei, valsts un pašvaldības policijai, novada būvvaldei. Bauskas novada domes priekšsēdētājs Valdis Veips "Bauskas Dzīvei" skaidrojis, ka jau šonedēļ uz kopīgu sarunu aicinās sabiedriskās kārtības nodaļas vadītāju, Valsts policijas pārstāvi. Tiks uzrunāta bāra "Easy" vadība. Veips atzina, ka bāra apmeklētāju vandalisms pilsētā ir jāizbeidz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!