Vakar Limbažu rajona padomes (RP) ārkārtas sēdei 5 pašvaldību vadītāji bija iesnieguši budžeta projekta variantu, ko abas puses kopīgi izstrādāja septembrī, tiekoties bez RP priekšsēdētāja J. Bakmaņa un Limbažu domes priekšsēdētāja O. Puriņa.
RP vadība projekta izdevumu daļā bija paredzējusi izmaiņas, par kurām sēdē atkal sākās stīvēšanās. Pēc garām debatēm projektā laboja vien to, ka Salacgrīvas domei (D. Straubergam piekrītot) netiks piešķirti Uzņēmējdarbības centram paredzētie 2 tūkstoši latu. Brīvzemnieku pagasta priekšsēdētājs M. Andersons piekrita atmaksāt RP 10 tūkstošus latu sakarā ar to, ka bērnunamā Zīles līdzekļi ieskaitīti pagājušā gada apjomā, bet bērnu skaits samazinājies. 600 latu atmaksās arī Staiceles dome no sporta centram ieskaitītās naudas.

Nesaņemot opozīcijas akceptu citiem grozījumiem, J. Bakmanis rosināja balsot par iesniegto variantu. Lēni ceļot rokas, par budžeta pieņemšanu nobalsoja 14, atturējās O. Puriņš un Ainažu domes priekšsēdētājs O. Zvejnieks. Kad jau sāka skanēt aplausi un J. Bakmaņa apsveikums, opozīcija negaidīti pieprasīja protokolā fiksēt individuālo balsojumu. Iespējams, ka tad rezultāti tomēr būtu savādāki. Sēdes vadītājs J. Bakmanis tam nepiekrita, motivējot, ka šāda prasība sākotnēji darba kārtībā nebija ievesta.

Izskatījās, ka opozīcija tomēr palika neapmierināta. 11 pašvaldību vadītāji sprieda, ka pieciniekam padomā bija kārtējo reizi izprovocēt pārējos uz lēmuma nepieņemšanu. Kā teica Braslavas pagasta padomes priekšsēdētāja Dz. Kārkliņa: - Viņus šokēja tas, ka mēs visi nobalsojām. Acīm redzot “piecinieks” bija rēķinājies, ka mēs to nedarīsim.

Vaicāts, kādēļ opozīcija satraucas par balsojumu, ja budžets pieņemts viņu iesniegtajā variantā, piecinieka pārstāvis D. Straubergs sacīja: - Neapstrīdu, ka balsošana notika. Protestēju pret to, ka balsojums bija haotisks. Tik nopietnā situācijā vajadzēja atsevišķi prasīt katra pašvaldības vadītāja viedokli. Straubergs gan norādīja, ka naudai jāejot apritē, bet no rajona padomes priekšsēdētājam izvirzītajām pretenzijām piecnieks neatkāpjoties.

Beidzot par bezprecedenta gadījumu visā valstī kļuvušais Limbažu rajona padomes budžets ir apstiprināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!