Foto: ČetrasSezonas.lv
Atceros, ka mums bērnība bija tāds kēkss, ko gatavoja ar ievārījumu un skābo krējumu – lietām, kas visbiežāk bija pieejamas ikviena cilvēka mājās. Šodien, kad ledusskapī krējuma vairs nav tik daudz, bet biežāk ir jogurts, izdomāju pagatavot melleņu jogurta un melleņu ievārījuma kēksu, kura sākums bija mana bērnības recepte, bet ar nedaudziem papildinājumiem.

Sastāvdaļas:

  • 200 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 100 g brūna cukurniedru cukura
  • 300 g melleņu jogurta
  • 300 g melleņu ievārījuma
  • 3 lielas olas
  • 300 g augstākā labuma miltu*
  • 1 tējk. sodas
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsniņa jūras sāls
  • sviests formas ietaukošanai

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko ar sviestu kēksa formu (ar cauru vidu), kas ir apmēram 26 cm diametrā. Ietauko kārtīgi, lai pārklājas visa apakša, malas un iekšmalas.
  2. Ar mikseri saputo sviestu ar cukuru, apmēram 4 minūtes. Mikserim darbojoties, lēnām pievieno pa vienai olai. Kad olas iemaisītas, apstādini motoru. Pievieno jogurtu un ievārījumu. Samaisi. Tad pievieno miltus, sodu, cepamo pulveri un sāli. Samaisi, lai ir vienmērīga masa.
  3. Lej formā, izlīdzini un liec cepeškrāsns vidējā nodalījumā. Cep 40-45 minūtes. Beigās pārbaudi, iedurot kociņu, - ja tas nāk ārā tīrs, tad kēkss gatavs. Atdzesē formā, pēc tam izgāz un šķīvja, uz kura pasniegsi, un pārber ar pūdercukuru.

* Var izmantot 90 g pilngraudu miltu un 210 g augstākā labuma kviešu miltu.

Rezultāts: 1 kēkss

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!