Sastāvdaļas:
- 200 g sviesta, istabas temperatūrā
- 100 g brūna cukurniedru cukura
- 300 g melleņu jogurta
- 300 g melleņu ievārījuma
- 3 lielas olas
- 300 g augstākā labuma miltu*
- 1 tējk. sodas
- 2 tējk. cepamā pulvera
- šķipsniņa jūras sāls
- sviests formas ietaukošanai
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko ar sviestu kēksa formu (ar cauru vidu), kas ir apmēram 26 cm diametrā. Ietauko kārtīgi, lai pārklājas visa apakša, malas un iekšmalas.
- Ar mikseri saputo sviestu ar cukuru, apmēram 4 minūtes. Mikserim darbojoties, lēnām pievieno pa vienai olai. Kad olas iemaisītas, apstādini motoru. Pievieno jogurtu un ievārījumu. Samaisi. Tad pievieno miltus, sodu, cepamo pulveri un sāli. Samaisi, lai ir vienmērīga masa.
- Lej formā, izlīdzini un liec cepeškrāsns vidējā nodalījumā. Cep 40-45 minūtes. Beigās pārbaudi, iedurot kociņu, - ja tas nāk ārā tīrs, tad kēkss gatavs. Atdzesē formā, pēc tam izgāz un šķīvja, uz kura pasniegsi, un pārber ar pūdercukuru.
* Var izmantot 90 g pilngraudu miltu un 210 g augstākā labuma kviešu miltu.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit