No decembra ir palielināts to teritoriju skaits, kurās bērniem (no 1 līdz 17 gadiem) ir pieejama bezmaksas vakcinācija pret ērču encefalītu. Tagad bezmaksas vakcinācija tiek nodrošināta 120 pagastos dzīvojošiem bērniem, līdz šim šāda iespēja bija 97 pagastos dzīvojošajiem bērniem, informēja Sabiedrības veselības aģentūra (SVA).
Pagastu skaits paplašināts sakarā ar to, ka sākotnēji noteiktajos pagastos iedzīvotāji nepietiekami aktīvi izmantoja iespēju bez maksas vakcinēt bērnus pret ērču encefalītu.

Papildus pagasti, kuros kopš decembra bērniem (no 1 līdz 17 gadiem) ir pieejama bezmaksas vakcinācija pret ērču encefalītu - Balvu rajona Balvu un Vecumu pagasts; Dobeles rajona Tērvetes pagasts; Gulbenes rajona Galgauskas pagasts; Jelgavas rajona Ozolnieku novads; Kuldīgas rajona Nīkrāces pagasts; Liepājas rajona Bārtas, Cīravas un Priekules pagasts; Limbažu rajona Vidridžu pagasts; Madonas rajona Cesvaine ar lauku teritoriju; Ogres rajona Ogresgala un Suntažu pagasts; Preiļu rajona Sutru pagasts; Rēzeknes rajona Lendžu un Sakstagala pagasts; Rīgas rajona Olaines un Stopiņu pagasts; Talsu rajona Laidzes pagasts un Valdemārpils ar lauku teritoriju; Tukuma rajona Degoles un Lapmežciema pagasts; Valkas rajona Ēveles pagasts; Valmieras rajona Kauguru un Zilākalna pagasts; Ventspils rajona Ances pagasts.

Tāpat arī vakcinācija turpinās iepriekš noteiktajos 97 pagastos. Lai uzzinātu visus pagastus, kuros valsts nodrošina bezmaksas vakcināciju bērniem pret ērču encefalītu, aicinām interesēties pie sava ģimenes ārsta, Sabiedrības veselības aģentūrā un tās filiālēs, pašvaldībās, kā arī SVA mājas lapā www.sva.gov.lv .

2006.gadā ar ērču encefalītu saslima 170 iedzīvotāji, tajā skaitā 17 bērni, bet šī gada pirmajos 11 mēnešos – 165 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!