Trešdien Burtnieku novada pašvaldības ārkārtas sēdē par domes priekšsēdētāju tika ievēlēts bijušais izglītības un zinātnes ministrs, kādreizējais Valmieras mērs Kārlis Greiškalns. Viņš amatā nomainīs līdzšinējo priekšsēdētāju Jāni Leiti ("Latvijas Zaļā partija"), kurš no amata atkāpies veselības problēmu dēļ, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldībā.

"Iesniegumu no Leiša tika saņemts šīs nedēļas sākumā, kurā kā atkāpšanās iemesls no domes priekšsēdētāja amata minētas veselības komplikācijas. Pašvaldības darbs kopumā turpinās, tāpat arī Leitis saglabā deputāta mandātu," situāciju paskaidroja domes priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Sedvalds.

Leitis kļuva par Burtnieku novada pašvaldības domes priekšsēdētāju 2009.gada 1.jūlijā. Viņš pirms valsts teritoriālās reformas jau no 2000.gada 17.janvāra pildīja Valmieras pagasta padomes priekšsēdētāja funkcijas.

Burtnieku novada pašvaldības domes ārkārtas sēdē par domes priekšsēdētāja amata kandidātiem tika izvirzīti divi deputāti - Greiškalns un Raimonds Indrāns. Aizklātā balsojumā Greiškalns saņēma 9 balsis "par" un 5 balsis "pret". Par otru kandidātu Indrānu tika nodotas 4 balsis "par" un 10 balsis "pret".

Greiškalns no partijas LPP/LC 2009.gadā tika ievēlēts par Burtnieku novada pašvaldības deputātu. Iepriekš viņš strādājis par skolotāju Cēsu rajona Vecpiebalgas vidusskolā, bijis Valmieras Viestura 3. vidusskolas direktors. No 1984. līdz 1994. gadam bijis Valmieras rajona izpildkomitejas priekšsēdētāja vietnieks, bet no 1994. līdz 1998. gadam pildījis Valmieras rajona padomes priekšsēdētāja pienākumus. No 1997. līdz 1998. gadam bijis Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs, bet vēlāk - no 1998. līdz 2000. gadam ievēlēts 7. Saeimā par deputātu. No 2000. līdz 2002. gadam ieņēmis Latvijas izglītības un zinātnes ministra amatu. Kopš 2003. gada bijis Vidzemes profesionālās izglītības centra izpilddirektors.

Burtnieku novada pašvaldība izveidota 2009. gadā, kad teritoriālās reformas rezultātā tika apvienoti Burtnieku, Ēveles, Rencēnu, Matīšu, Valmieras un Vecates pagasti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!