Foto: stock.xchng
No rītiem ēd kā ķēniņš, pusdienās kā kungs, bet vakarā kā nabags – tā jau ir gadsimtiem zināma veselīga uztura uzņemšanas formula. Brokastis ir svarīgākā ēdienreize dienā. Ļoti svarīgi ir pareizi sadalīt produktus pa ēdienreizēm. Ir nepareizi vismazāk ēst no rīta, bet visvairāk vakarā. Lai saglabātu ideālu svaru, ēd ne retāk kā piecas reizes dienā!

Kāpēc? Kamēr guļam, organisms visu nakti čakli strādā. Tam jāpārpumpē litriem asiņu, lai apgādātu orgānus un smadzenes ar nepieciešamām uzturvielām, uzturētu stabilu ķermeņa temperatūru utt. Šim nolūkam tiek patērēts liels daudzums enerģijas, tāpēc no rīta nepieciešama papildu deva.

„Ja vēlies saglabāt ideālu svaru, ēd bez satraukuma, bet ne retāk kā piecas reizes dienā!" apgalvo notievēšanas guru Džordžs Krūzs no Kalifornijas.

No rīta organismu gaida ilgstošs darbs, tāpēc brokastīs jāuzņem olbaltumvielas un vitamīni. Kalorijām bagātas un pilnvērtīgas brokastis cilvēkam palīdz sagatavoties diena darbam.

Brokastu izlaišana vai ēdieni ar augstu ogļhidrātu saturu ir ātrākais veids, kā pieņemties svarā. Brokastīm jāveido 25-30 % no kopējās dienas devas.

Ideāli piemēroti maizes izstrādājumi no rīta: rudzu maize, auzu pārslas, grauzdēts musli, neraudzēta rudzu maize, brūnie rīsi, pilngraudu maize, daudzgraudu putraimi.

Izvairies no šiem maizes izstrādājumiem: baltmaize, vafeles, rauga mīklas bulciņas, baltie rīsi, kruasāni, vēja kūkas, kukurūzas pārslas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!