Lai pielāgotos satiksmes intensitātei, plāno būvēt platāku Mūsas tiltu Bauskā, raksta laikraksts "Bauskas dzīve".
Izvērtējot tilta konstrukcijas, SIA "Projekts 3" sertificēts tiltu būvinženieris Andris Buliga atzinis, ka tilts būs jābūvē platāks.

"Balsti ir apmierinošā stāvoklī, taču laiduma konstrukcijas ir savu laiku nokalpojušas. Ja būvēs jauno tiltu, vertikālie balsti varētu arī palikt, tomēr viss pārējais būs jābūvē no jauna," secinājis "Projekts 3" tiltu nodaļas priekšnieks Ģirts Šķupelis. Viņš gan piebilst, ka par pašreizējiem apsekošanas rezultātiem vadītājiem nav jāuztraucas. Tilts savus uzdevumus vēl pilda, tam nav nepieciešami satiksmes vai slodzes ierobežojumi.

Februāra beigās notika pirmā publiskā apspriede par Mūsas tilta rekonstrukciju un satiksmes reorganizāciju tā apkaimē. Objekta pasūtītāja Satiksmes ministrija paredzējusi, ka projekts jāizstrādā līdz 2008.gada vidum. Laikā no 2009. līdz 2010.gadam varētu notikt tilta būvdarbi un ielu rekonstrukcija abos tā galos.

Tilta būves laikā satiksme pāri Mūsai notiks pa blakus speciāli izbūvētu pagaidu tiltu. Finansējums šiem darbiem paredzēts no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!