Marināde
- 3 ēdamkarotes ķīniešu rīsu vīna vai sausā šerija
- 1-1/2 ēdamkarotes austeru garšas mērces
- 2 tējkarotes kukurūzas cietes
- Puskilograms gabaliņos sagrieztu vistas šķiņķīšu bez kauliem un bez ādas
Mērce
- 1/4 krūzes cāļa buljona
- 1 ēdamkarote rīsu etiķa
- 1 ēdamkarote parastās sojas mērces
- 1 ēdamkarote tumšās sojas mērces
- 1 ēdamkarote cukura
- 2 ēdamkarotes sezama eļļas
- 2 ēdamkarotes cepameļļas
- 6 nelieli žāvēti sarkanie čili pipari
- 1 ēdamkarote sasmalcināta ķiploka
- 2 tējkarotes sasmalcināta ingvera
- 2 zaļie sīpoli, sagriezti 2,5 cm garos gabaliņos
- 1/2 tējkarotes saberztu izžāvētu sarkano čili piparu
- 1-1/2 tējkarotes kukurūzas cietes, kas sajaukta ar vienu ēdamkaroti ūdens
- 1/4 krūze (0,05 l) apgrauzdētu, ne pārāk sīki sasmalcinātu zemesriekstu
Sagatavošanās
Sajauc marinādes sastāvdaļas traukā. Ieliec marinādē vistas gaļu un pagrozi, lai marināde apklāj visu gaļu. Atstāj 10 minūtes ievilkties. Pēc tam pievieno mērces sastāvdaļas.
Pagatavošana
Sakarsē uz karstas plīts vokpannu (attēlā). Pievieno eļļu un pagrozi pannu, lai eļļa apklāj tās virsmu. Pievieno čili piparus un cep kādas 10 sekundes. Pievieno vistas gaļu un cep 2 minūtes. Pievieno ķiploku, zaļos sīpolus un sasmalcinātos čili piparus un cep 1 minūti.
Pievieno mērci un 1 minūti cep, visu apmaisot. Pievieno ar ūdeni sajaukto kukurūzas cieti un cep apmaisot, kamēr mērce sāk vārīties un sabiezē. Uzliec vistu uz servējamā šķīvja un pārkaisi ar zemesriekstiem.
Labu apetīti!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit