Foto: F64
Vairākos skandālos iesaistītais Jelgavas novada priekšsēdētājs Ziedonis Caune esot pamanījis, ka "atsevišķas ieinteresētās puses novada attīstībai plāno likt šķēršļus" un vaino tajā "politiskus aktīvistus, kas kalpo saviem saimniekiem – oligarhiem". Tiesa, Caune nenosauc šos aktīvistus vārdā un arī neizskaidro, kā plānots bremzēt novada uzplaukumu.

"Pēdējā laikā manis apkopotā informācija par politiskajiem strāvojumiem un norisēm Jelgavas novadā norāda uz atsevišķām pazīmēm, ka varētu tikt mēģināts kavēt novada attīstību. Tādēļ jau tuvākajās dienās esmu iecerējis nākt klajā ar paziņojumu novada iedzīvotājiem. Pazīmes, ka atsevišķas ieinteresētās puses novada attīstībai plāno likt šķēršļus, man pašam ir skaidri pamanāmas.

Caune norāda, ka divus gadu laikā pēc novada izveidošanas daudz kas paveikts – "izremontētas vairākas skolas un renovētas sabiedriskās ēkas, pastiprināti laboti ceļi, veidoti veloceliņi, sakārtotas ūdenssaimniecības sistēmas un darīts daudz kas cits sociālajā, kultūras jomā un ekonomiskās stabilizācijas nodrošināšanai".

Caunu uzskata, ka dažiem viņa oponentiem, kurus viņš gan nenosauc vārdā, šie panākumi "ir kā dadzis acīs".

"Runājot par nelabvēļiem, skats vēršams atsevišķu novada politisko aktīvistu virzienā, kuri mums ir labi pazīstami un iztapīgi kalpo saviem saimniekiem – oligarhiem, lai arī oficiāli it kā no tiem norobežojušies. Viņu rūpes jau nav par novada vienkāršajiem iedzīvotājiem. Tā ir cīņa pat to, lai novadā varētu realizēt savu saimnieku – oligarhu – ieceres," teikts Caunes paziņojumā.

Jau ziņots, ka Latvijas Zemnieku savienības (LZS) Goda tiesa Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem par neētisku rīcību un uzvedību rosinājusi izteikt brīdinājumu, taču par sodu vēl jālemj LZS valdei. zvērtēti vairāki skandāli, kas saistīti ar Cauni – gan viņa saistības ar malumedībām, gan atpūta Vilces pļavā 14.jūnijā.
Saistībā ar 14.jūnijā, komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, Vilces gravā Jelgavas novada pašvaldības rīkoto izklaides sarīkojumu Saeimas deputāts, LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis teica, ka ir rosinājis šo lietu izskatīt partijas Goda tiesā.

Savukārt vēl iepriekš Caune turēts aizdomās par dalību nelikumīgās medībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!