Cēsu Tūrisma informācijas centrs (TIC) aicina papildināt savu mājas video kolekciju ar Cēsu 800 gadu jubilejas svinību DVD video ierakstu. Gandrīz stundu garā filmiņā tās skatītājiem ir iespēja atgriezties 2006.gada jūlija notikumos, kad Cēsis četras dienas un naktis svinēja 800 gadu jubileju.
Skatoties DVD ierakstu, no jauna var izjust svētku atmosfēru un atmiņās vēlreiz piedzīvot svētku norises spilgtākos mirkļus no dažādu žanru koncertiem, izstādēm un mākslas akcijām. Filmā iemūžināti skati no emocionāli spilgtā svētku atklāšanas koncerta, sadziedāšanas svētkiem kopā ar Raimondu Paulu, ziedu svētkiem vecpilsētā, operas izrādes, deju maratona, svētku noslēguma koncertuzveduma, krāšņās svētku uguņošanas un citiem pasākumiem.

Cēsu 800 gades video ieraksts ir vērtīga piemiņas lieta cēsniekiem un viesiem, kas piedalījās svētku norisē gan kā organizatori, gan kā skatītāji. DVD ieraksts no jauna apliecina Cēsis kā Vidzemes kultūras un mākslas centru un mākslinieku iedvesmas pilsētu. Savu vētījumu Cēsīm atstājuši bijušie un esošie cēsnieki un viesi, viņu vidū arī bijusī valsts prezidente Vaira Vīķe – Freiberga.

DVD video "Cēsis 800" ierakstīts Latvijas Televīzijā. Video var iegādāties Cēsu Tūrisma informācijas centrā Pils laukumā 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!