Naktī uz sestdienu rīkotā reidā Zemgales reģionā policisti pārbaudījuši pustūkstoti autovadītāju un noformēja 58 administratīvā pārkāpuma protokolus, portālu "Delfi" informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes (VP ZRP) priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Sietniece pavēstīja, ka VP ZRP Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Patruļdienesta rotas darbinieki no pulksten 17 piektdienā līdz pulksten 5 sestdien rīkoja reidu ceļu satiksmes uzraudzības jomā Zemgales reģionā – Jelgavā, Dobelē, Tukumā, Aizkrauklē, Bauskā, Jēkabpilī.

Reidā policijas ekipāža no Jelgavas strādāja Bauskā, savukārt policijas darbinieki no Bauskas Jelgavā. Savukārt Dobeles darbinieki patrulēja Tukumā, bet Tukuma darbinieki Dobelē. Jēkabpilī strādāja policijas darbinieki no Aizkraukles, savukārt darbinieki no Aizkraukles Jēkabpilī.

Reida laikā pārbaudīti 516 autovadītāji. Visvairāk pārkāpumu konstatēts Tukumā - 20. Jēkabpilī noformēti 13 protokoli, Jelgavā deviņi, bet Dobelē septiņi. Savukārt Bauskā noformēti pieci, bet Aizkrauklē – četri administratīvā pārkāpuma protokoli.

No kopējā pārkāpuma skaita 15 gadījumos konstatēti gājēju un pasažieru izdarītie pārkāpumi. Savukārt 14 gadījumos konstatēta transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa un iekārtojuma nosacījumu pārkāpšanu: nav izieta tehniskā apskate, nav civiltiesiskās apdrošināšanas. Šoferi sodīti arī par braukšanu diennakts tumšajā laikā bez iedegtas avārijas gaismas signalizācijas ar transportlīdzekli, kuram nedeg viens no tuvās gaismas lukturiem un citiem pārkāpumiem.

Alkohola reibumā braukuši četri autovadītāji, bet piecos gadījumos konstatēta braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!