Laiks, tiešām laiks….ir jāceļas, jāiet. Pār ķermeni vēl valda ča-ča-ča, sambas un rumbas un galvā atskan tauru maigie ķērcieni un ķermenis atceras ritmu. Ritms dzīvo savu, patstāvīgu dzīvi, līdzīgi gurniem, slēpojot lejup no kalna – nekādu domu, tīra kustība. Nespēju saprast, kurā pusē es esmu pamodies – slideno trotuāru vai elastīgi vibrējošo tango zāļu valstībā, kur gaiss ir piepildīts ar pulsējošu ritmu un cilvēki kustas tikai deju soļos. Un tam pa vidu es slīdu, mīksti šķeļot cilvēku jūru, sekodams mambas āķim.
Kaimiņi sakliedzas, izlemjot, kas vedīs ārā suni. Es labprāt to ieslēgtu klavierēs, jo tās labi ārstē apsēstību, ar kuru sirgst suns, jo pa naktīm tas skrapstina nagus virs manas galvas un ķer neesošus dzīvniekus. Es iedomājos, ka kaimiņa sieva ir kubiete ar lielu dibenu, kas ar izdobtu ķirbi met vīram, trāpa pa krūtīm un mulsi smiedamās, piedāvā tam karstu kakao.

Atceros, ka pirms desmit gadiem esmu dejojis tango autobusa pieturā; ironiski, arī ziemā. Pa īstam, nevis aizmiegot. Oi, jāceļas, jāceļas….

Ceļos, lieku vārīties tējkannu un izlienu uz balkona ieelpot rīta gaisu. Auksti. Tomēr spirdzina labāk par kūdras kafiju, jā, tas nav mulates gatavots espresso Londonas metro stacijā, kurš ir gardāks par Latvijas bāru virumiem. Šī doma pavada mani, veicot vienkāršās kustības un tad aukstums mani iedzen atpakaļ istabā. Tēja no kolēģa pārpalikumiem, kuru dzēru vakar, ir beigusies, tāpēc apleju kādas mātītes drupatas ar ūdeni un eju ģērbties. Atceros, cik histēriski sievišķis draudēja tramvaja konduktorei, kura 8os no rīta nevarēja izdot atlikumu no 20 latiem. Pieķērca pilnu vagonu. Tā, bikses, krekls, džemperis un tēja. Klāt piekožu biezpienmaizi ar kādu veikala pārdevēju, kurš centās man pārdot Ķīnas tirgum ražotu telefonu. Baumo, ka vairums telefonu, kurus tirgo Rīgā, ir kreisie. Oi, oi, laiks. Jālaiž uz pieturu. Eju jau, eju…Besame, Besame Mucho. Tiksimies kādā fiestā, kādā deju skolas izbraukuma koncertā, vai varbūt kādā Rīgas tramvajā vai ielā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!