Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode pirmdien preses konferencē asi kritizēja un nosodīja Latvijas krievu skolu aizstāvības štāba darbību pilsētā. Līdz šim par gaidāmajiem mītiņiem, izņemot jau atcelto, pašvaldībai nekas neesot zināms. Viņa pauda, ka "štābam esot palicis garlaicīgi Rīgā un tagad vēlas savu politiku uzspiest Daugavpilij. Un nevajag jaukt skolu un štāba darbību. Ne jau krievvalodīgās skolas vēlas mītiņus, bet gan štābs."
Līdz šim Daugavpils skolās esot veiksmīgi ritējusi bilingvālā apmācība. Pēdējie dati liecinot, ka vairāk nekā 90% krievu skolu audzēkņi iestājušies augstskolās un citās mācību iestādēs, kur mācības notiekot latviešu valodā. "Galvenais nepakļauties masu psihozei. Valdības savārītā putra tagad jāstreb pašvaldībām," uzskata R. Strode.

Štāba Daugavpils nodaļa solīja rīkot 5. un 16. aprīlī mītiņu Daugavpils cietoksnī, vienlaicīgi ar Rīgā notiekošo.

7.aprīlī Daugavpils domes konferenču zālē notiks Daugavpils izglītības pārvaldes rīkota izglītības problēmām veltīta konference, pastāstīja Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode.

Konferences laikā izglītības darbinieki, vecāki, pašvaldības vadība, nacionālo kultūras biedrību pārstāvji, reliģisko konfesiju vadītāji analizēs situāciju, kas pilsētā izveidojusies izglītības sfērā, kā arī lems par pasākumiem, kas būtu veicami, lai pārvarētu ažiotāžu, kas sacelta ap izglītības reformu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!