Vairāk kā 9000 Daugavpils iedzīvotāju parakstījuši aicinājumu Saeimai pret dzīvojamo māju īpašnieku veidoto uzkrājumu izmantošanu dzīvojamo māju īpašnieku parādu dzēšanai, informē parakstu vākšanas iniciatore apvienība "Saskaņas centrs" (SC).

Paraksti savākti Daugavpilī un nodoti SC Saeimas deputātam Jānim Tutinam.

"Mēs ļoti ceram, ka Saeima ņems vērā tik ievērojamas Daugavpils iedzīvotāju daļas viedokli, izskatot likumprojektu "Grozījumi Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā" jau šo ceturtdien," pauž Tutins. SC piedāvā atgriezties pie likuma iepriekšējās redakcijas, kas paredzēja, ka izmantot uzkrājumu līdzekļus parādu dzēšanai bez iedzīvotāju piekrišanas nedrīkst. SC ir sagatavojis atbilstošus priekšlikumus likumprojekta izskatīšanai otrajā lasījumā.

"Mēs uzskatam, ka nav pieļaujama situācija, ka iedzīvotājiem, kas savlaicīgi nomaksā rēķinus par pakalpojumiem, jādzēš nemaksātāju parādi. Mūsu viedoklim piekrīt arī Saeimas Juridiskais birojs. "Saskaņas centrs" aicina visus Saeimas deputātus ceturtdien atbalstīt mūsu priekšlikumus!" – paziņoja Jānis Tutins

Pēc Tutina teiktā, SC priekšlikumi atbalstīti Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā ar vienas balss pārsvaru.

Jau vēstīts, ka 2.septembrī Saeima atzina par steidzamiem un konceptuāli atbalstīja pirmajā lasījumā grozījumus Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā, kas paredz svītrot no likuma aizliegumu pārvaldniekam bez atsevišķa pilnvarojuma izmantot dzīvojamās mājas īpašnieka (arī dzīvokļu īpašnieku) uzkrājumus parādsaistību dzēšanai.

Savukārt namu apsaimniekotāji uzskata, ka, novirzot apzinīgo maksātāju līdzekļus, kas iemaksāti namu apsaimniekošanas uzkrājumu fondā, nemaksātāju kaimiņu parādu segšanai par apkuri, problēma netiks atrisināta, bet radīsies problēmas ar namu apsaimniekošanu ziemas periodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!