Foto: DELFI
Noslēdzies portāla "Delfi" gadumijas balsojums par 2012.gada notikumiem, kurā "Delfi" redakcija bez parastajā medijos lasāmā aizvadītā gada notikumu apskata aicināja izvēlēties konkrētu tēmu, kurā notikušais pēc lasītāju domām pelnījis Gada notikuma titulu. Pārliecinoši uzvarēja tēma "Sports" – kuru "Delfi" pasniedza zem olimpiskās zīmes.

"Vai Jums nekad nav licies, ka ziņu mediji pārāk daudz uzmanības velta garlaicīgām tēmām, bet nepamana personīgi Jums tik būtisko?! Bizness, Kultūra, Politika, Sports, Izklaide... Kādā tēmā notikušo Jūs pasludinātu par savu Gada notikumu? "Delfi" sadaļu redaktori ir izvēlējušies katrā tēmā, viņuprāt, būtiskāko Gada notikumu. Balsojiet un palīdziet uzvarēt tam, kas sakrīt ar Jūsu 2012.gada vērtējumu!"

Tā decembra vidū savus lasītājus aicināja portāls "Delfi". Rezultātā ar Māra Štromberga attēlu ilustrētais "Sports" saņēma vairāk nekā 1300 balsis un ieguva godpilno Gada notikuma titulu. Ko tas liecina par lasītāju kopējo noskaņojumu? Droši vien to, ka ne kuru katru gadu Latvijas izmēru valsts tiek pie divkārtējā olimpiskā čempiona.

Arī otrajā vietā palikusī tēma "Kultūra", kuru saistījām ar Latvijas koru triumfu, pēc balsu skaita (pāri par 650)  krietni atrāvās no citām piedāvātajām gada notikuma vērtajām tēmām. Droši vien lielu lomu nospēlēja balsojumam piedāvātais Māra Sirmā attēls - vīrs, kurš kļuvis par simbolu visai koru kustībai un ar kura aiziešanu no "Kamēr..." arī daudziem paliks atmiņā 2012.gads.

Šāda "uz personības šarmu" balstītā balsošana visai loģiski tālu iepakaļus atstāja citus piedāvājumus - "Politiku", kuru iezīmējām ar demogrāfijas procesiem, kā arī "Izklaidi", kurā rotaļīgi piedāvājām nenotikušo pasaules galu  kā Gada notikuma titula pretendentu.

Vēl mazāk "Delfi" lasītāju kā tēmas, kas pelnījušas nest Gada notikuma vārdu, atzina "Ekonomikā" notikušo atveseļošanos, "Ārzemēs" virmojošo krīzi Sīrijā, "Auto", "Sievietēm", "Aculiecinieka" piedāvātos notikumus.

Visi balsojuma rezultāti apskatāmi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!