Kultūras ministre Helēna Demakova iesniegs valdībā izskatīšanai lēmumprojektu par 400 tūkstošu latu piešķiršanu Liepājas koncertzāles projekta turpināšanai nākamgad. Ministre lēmumu pieņēmusi, konsultējoties ar Saeimas deputātiem no Liepājas Silvu Goldi un Jāni Lagzdiņu, un saskaņā ar jaunās valdības deklarāciju, kurā pausts atbalsts reģionālo koncertzāļu, tai skaitā – Liepājas koncertzāles, celtniecībai, informēja ministrija preses sekretāre Gunda Ignatāne.
Paredzams, ka valdība šo lēmumprojektu izskatīs otrdien, 14. decembrī.

Liepājas koncertzāles projektam nav izdevies rast līdzekļus 2005.gada valsts budžeta projektā, bet ministre Liepājas projektu uzskata par nozīmīgu un turpināmu. Ņemot to vērā, Kultūras ministrija gatavo Ministru kabineta lēmumprojektu, kas paredz nepieciešamo 400 tūkstošu latu piešķiršanu no tiem 7 miljoniem latu, ko valdība ir piešķīrusi nacionālas nozīmes koncertzāles celtniecībai Rīgā.

"400 tūkstošu latu piešķiršana no tiem 7 miljoniem latu, kurus valdība piešķīrusi nacionālas nozīmes koncertzālei Rīgā, ir ārkārtas solis. Tomēr mēs nedrīkstam pieļaut, ka Liepājas koncertzāles projekts, kas ir izcila un starptautisku ievērību guvusi arhitektūra, tiktu apturēts vai bremzēts. Strādāsim tālāk un kopā ar liepājniekiem kopīgi īstenosim šo ieceri," norāda kultūras ministre Helēna Demakova.

Ministre ir saņēmusi S.Goldes un J.Lagzdiņa vēstuli, kurā Saeimas deputāti lūdz "steidzamu rīcību projekta atbalstam, kas veicinās līdzsvaroti reģionu attīstību un augsta līmeņa kultūras dzīves uzplaukumu Liepājā un tās reģionā". Deputāti uzsver: "Valdības deklarācija ir jāpilda, un Liepājas koncertzāles celtniecība 2005.gadā ir jāuzsāk."

Oktobrī Kultūras ministrijā tika izveidota īpaša Liepājas koncertzāles darba grupa, kura palīdz izstrādāt un virzīt koncertzāles projektu, kā arī sniedz padomus par projekta finanšu daļu. Finansiāli pamatots un rūpīgi izstrādāts projekts turpmāk sniegs Liepājas koncertzāles projektam daudz lielākas iespējas iegūt gan valsts, gan ārvalstu finansējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!