Foto: DELFI
Rīgas Domā, 9.decembrī, plkst. 19.00 notiks Ziemassvētku labdarības koncerts "Doma baltās domas", kura ienākumi tiks ziedoti Latvijas neatkarībai veltītās vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" izveidē.

Koncerts būs īpašs ar to, ka mūziķi, līdztekus pašu izvēlētiem skaņdarbiem un īpašām, speciāli koncertam radītām vizualizācijām, stāstīs savu īpašo Ziemassvētku notikumu, stāstu, pārdomas. Īsi pirms koncerta aicinām "Delfi" lasītājus iepazīties ar pāris no tiem. Šajā reizē savas Ziemassvētku baltās atmiņas atklāj mūziķis Goran Gora (Jānis Holšteins – Upmanis)

Man bija, šķiet, četri gadi, kad Ziemassvētkus nolēmām svinēt mūsu lauku mājās Neretā. Tā kā mēs draudzējāmies ar kaimiņiem, kuri dzīvoja kādu pus kilometru tālāk, nolēmām doties ķekatās.

Kā mums veicās, es, protams, neatceros, taču es vēl joprojām atceros mājupceļu. Mūs abus ar brāli vecāki iesēdināja ragaviņās un ap pusnakti vilka pa aizsnigušo ceļu mājās. Un tā bija, iespējams, vienīgā reize, kad varēja redzēt pilnīgi visas zvaigznes.

Visa debess izskatījās tāpat, kā to rāda filmās par Visumu – neviena mākoņa, tikai miljoniem zvaigžņu. Tāpēc es katros Ziemassvētkos cenšos "piefiksēt" cik daudz zvaigžņu ir redzams un vienmēr pie sevis nodomāju: "nu, nav tik daudz, cik togad...".

Koncertu organizē sabiedriskā kustība "Mans Doms".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!