Burkānu tabouli. Foto: Anastasija

Sastāvdaļas:
• 3-4 vidēja lieluma burkāni ar lakstiem (ja nav pie rokas burkānu lakstu, var tos mēģināt aizstāt ar pētersīļu vai kinzas zaļumiem, tikai tad garša nebūs tik maiga),
• ½ glāze rozīņu, mērcētas 10-30 min.,
• 1 ēdamkarote sasmalcinātu piparmētru, citronmētru, raudeņu vai pētersīļu lapiņu vai 1 tējkarote kaltētu,
• 2 ēdamkarotes sasmalcinātu seleriju kātu vai lapu, ja vēlas,
• 1/3 tējkarotes malta koriandra, ja vēlas,
• ½ citrona sula,
• ½ apelsīna sula vai 1 tējkarote medus,
• ½ glāze smalki sarīvētu gurķu, ja vēlas.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Pagatavošana:

Burkānus samaļ, var pat smalcinātājā līdz kuskusa lielumam (nelieli graudiņi), vai sarīvē uz smalkas rīves.

Sīki sakapā burkānu lakstus.

Sajauc visas sastāvdaļas bļodā.

Var ēst kā salātus vai izmantot kā pildījumu kāpostu tīteņiem, kopā ar pusšķēlīti citrona un dažām gurķa ripiņām.

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form