Foto: F64

AS "Sadales tīkls" montieru brigādes turpina apzāģēt kokus snieglauzes skartajos reģionos, tāpēc svētdien ir ievērojami uzlabojusies elektroapgādes situācija Madonas un Balvu apkārtnē.

Pēc intensīva darba, attīrot elektrolīnijas no arvien lūstošajiem kokiem, atjaunojot balstus un montējot gaisvadu līnijas, avārijas atslēgumu skaits mājsaimniecībās ir samazināts līdz aptuveni 1000, portālu "Delfi" informēja "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Plkst.14.21 valsts austrumu rajonos vēl ir reģistrēti avārijas elektrības atslēgumi 202 vietās.

Pēc operatīvās situācijas uzlabošanas un, paralēli turpmākiem atjaunošanas darbiem, svētdien snieglauzes skartajos reģionos notiek ārkārtas pasākumi, lai novērstu turpmākus koku izraisītos bojājumus.

Snieglauzes apstākļos galvenā specifika ir apledojuma smagā svara izraisīta koku un zaru lūšana. Vasarā no bīstamajiem kokiem attīrītajās gaisvadu elektrolīniju aizsargjoslās snieglauzes dēļ liecas koki, kas atrodas ārpus noteiktās robežas.

"Tā kā saglabājas apledojums un zema temperatūra, elektrolīnijās, kurās ir saliekušies bīstami daudz koku, šodien tiek veikta to galotņu apzāģēšana ar pacēlājiem - Madonas un tuvākajās apkārtnēs strādā 8 pacēlāji un 3 paaugstinātās caurgājības traktori. Savukārt iepriekš attīrītajās trasēs, kur liecas jauni bīstami koki, zaru un galotņu apzāģēšanu veiks helikopters. Tādējādi tiek mazināti turpmākie snieglauzes izraisītie draudi elektroapgādes drošumam," operatīvās darbības komentē "Sadales tīkls" ZAR tehniskais vadītājs Ilmārs Sproģis.

Jau ziņots, ka sestdien Madonas apkārtnē bez elektrības bija ap 5000 mājsaimniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!