Ezerē atklāts jauns neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes punkts, informē Veselības ministrijā (VM).

"Neatkarīgi no dzīvesvietas jebkuram iedzīvotājam jāsaņem kvalitatīva un savlaicīga medicīniskā palīdzību, tādēļ ātrās palīdzības brigāžu izvietošana attālākos valsts reģionos tiks turpināta. Tuvāko gadu laikā tiks izveidoti vairāk kā 30 šādi jauni brigāžu atrašanās punkti. Gandarījums ir par to, ka arī vietējā pašvaldība rīkojās atbildīgi un aktīvi iesaistījās, lai bez kavēšanās nodrošinātu brigādes darbu", trešdien uzsvēra veselības ministre, profesore Baiba Rozentāle Saldus novada Ezerē, atklājot jaunizveidotu neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) brigādes punktu.

Ezerē izvietotā ātrās palīdzības brigāde galvenokārt izbrauks uz attālākajiem Latvijas pierobežas pagastiem, tostarp Ezeres pagasta un tam tuvumā esošo Zaņas, Nīgrandes, Rubas, Vadakstes, Jaunauces, Pampāļu un daļēji arī Kursīšu un Zvārdes pagasta iedzīvotāju izsaukumiem. Iepriekš uz izsaukumiem šajos pagastos tika sūtītas NMP brigādes no Saldus, līdz tālākajām vietām mērojot līdz pat 60-70 kilometru lielus attālumus.

Ar Ezeres NMP brigāžu punkta atvēršanu valsts NMP dienests turpina uzsākto ātrās palīdzības brigāžu izvietošanu tuvāk iedzīvotājiem, lai nodrošinātu mediķu ātrāku ierašanos izsaukuma vietā un savlaicīgu palīdzības sniegšanu.
Jau ziņots, ka NMP brigāžu punkti kopš augusta atklāti arī Balvu rajona Tilžā un Cēsu rajona Līgatnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!