Lielveikalos nopērkamais fenhelis ir ne tikai aromātisks un gards: tam ir virkne vērtīgu īpašību arī no veselības viedokļa. Šis dārzenis pēc izskata atgādina sīpolu, bet pēc garšas vairāk līdzinās anīsam. Baltais bumbulis ir ēdams: pirms tam tas tikai jānoloba.
Fenheli var ēst zaļu, pievienot sakņu sacepumiem, sautējumiem, salātiem, zupām, gaļas un zivju ēdieniem.

Fenhelī, kas iegādājams par visnotaļ pieejamu cenu gan vasarā, gan ziemā, ir divreiz vairāk C vitamīna nekā apelsīnos un daudz beta karotīna; abas šīs vielas stimulē cilvēka imūnsistēmu. Fenhelī ir arī lieli daudzumi folskābes, dzelzs, kas veicina asinsradi, kalcijs kaulu stabilitātei un magnijs, kas pasargā no muskuļu krampjiem.

Fenheļa tēju, kas veicina gļotu atdalīšanos un palīdz pret krampjiem, gatavo no cita fenheļa paveida augļiem. Fenheļa, tāpat kā anīsa un ķimeņu, tēja palīdz arī pārvarēt sliktu garastāvokli un aizkaitināmību, mazina vēdersāpes un tieksmi pēc uzkodām starp ēdienreizēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!