Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) vērsies Liepājas Domes deputāts Stīns Lorencs (Fonteins), apgalvojot, ka partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) deputāts no viņa mēģinājis izspiest naudu.

Paziņojumā presei Lorencs stāsta, ka pēc iekļūšanas domē pie viņa vērsušies Liepājas Domē neievēlētie SCP deputāti, prasot, lai viņš segtu partijas reklāmas kampaņas izdevumus. "Pēc manas ievēlēšanas, vietējais SCP līderis Edgars Krūmiņš un vairāki citi SCP Liepājas pašvaldībā neievēlētie deputātu kandidāti ieradās pie manis un vēlējās, lai sedzu partijas reklāmas kampaņas izdevumus, jo esmu ieguvis vietu domē," paziņojumā norāda deputāts. Liepājas domes deputāts uzsver, ka nav saistīts ar SCP priekšvēlēšanu kampaņu, jo kā neatkarīgs deputāts pats sedzis visas savas reklāmas kampaņas izdevumus.

Ar līdzīgu lūgumu Krūmiņš pie Lorenca vērsies arī vēlāk, "Krūmiņš pieprasīja, lai samaksāju SCP kampaņas izdevumus 13 500 latu apmērā, vai arī pametu savu vietu Liepājas pilsētas domē, atstājot to viņam 30 dienu laikā, vai arī "notiks kas slikts"."

Pēc sarunas ar Krūmiņu, Lorencs vērsies pie Saeimas deputāta Arta Pabrika (SCP), lūdzot paskaidrot, kāpēc viņa partijas biedri vēlas izspiest naudu.

Lorencs vērsies arī KNAB, lūdzot ievērtēt notikušo. KNAB portālam "Delfi" apstiprināja, ka iesniegums ir saņemts un tas tiek vērtēts.

"Es netaisos komentēt šos Stīna kunga izteikumus," sarunā ar portālu "Delfi" teica Krūmiņš. Viņš norādīja, ka Lorencam nav nekāda sakara ar SCP, un ir zem viņa goda šādus izteikumus komentēt. Krūmiņš norādīja, ka pēc ievēlēšanas domē Stīns vairs nevēlējies būt partijā un tāpēc SCP no viņa norobežojās.

Lorencs Liepājas domē tika ievēlēts 2009.gadā notikušajās pašvaldību vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!