Tituls "Gada talsinieks" 2009.gadā piešķirts komponistam Raimondam Tigulam, informē Talsu novada dome.

Mūzikas autors un izdevējs Raimonds Tiguls dzīvo Talsu novada Lībagu pagasta "Mūrniekos", kur atrodas arī Latvijas un Eiropas mūzikas industrijā atpazīstamā studija "Moonlight Sound Design".

Pagājušā gada nogalē Latvijā citu izpratni par mākslu sintēzi ienesa Tigula un Imanta Ziedoņa audiogrāmata "Epifānijas", pirms nedaudz gadiem viņa un Jāņa Medņa mūzikas un mākslas grāmata "Zaļš. Balts. Zils", bet šogad sadarbībā ar diriģentu Māri Sirmo, orķestri Sinfonietta Rīga un kontrtenoru Sergeju Jēgeru - mūzikas albūms "Dziesmiņās remdējos".

Īpaši netradicionāls bija 11.Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā 2008.gadā izskanējušais Raimonda Tigula un Noras Ikstenas skaņdarbs "Dod, Dieviņi". Šī skaņdarba fināla dziesma skanēja arī 18.novembra koncerta noslēgumā Talsos kopkora izpildījumā. Koncertā bija Raimonda Tigula dziesmu cikla "Trīs dziesmas puiku korim un Intaram" pirmatskaņojums, kas rakstīts īpaši šim pasākumam. Dziesmu ciklā ietverta pirmā dziesma lībiešu valodā, kas rakstīta tieši zēnu koriem.

Tradīcija Talsu novada domē valsts svētkos 18.novembrī pasniegt balvu "Gada talsinieks" aizsākta 2002.gadā. Balvu piešķir par nozīmīgu ieguldījumu Talsu pilsētas attīstībā, pašaizliedzīgu darbu Talsu pilsētas tēla veidošanā un sevišķiem nopelniem Talsu pilsētas labā iepriekšējā gada laikā.

Iepriekš balvu saņēmuši AS "Talsu piensaimnieks" valdes priekšsēdētājs Dainis Norenbergs, Talsu novada fonda valdes priekšsēdētājs Mareks Indriksons, autosportists Raimonds Strokšs, mūziķis Intars Busulis, kordiriģents Gints Ceplenieks, dzejniece Maija Laukmane un fotogrāfs Uldis Balga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!