Pirmdien no Cēsu slimnīcas uz Rīgas Stradiņa klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Gaisu spēku helikopteru Mi-17 transportēti pieci slimnieki, informēja Katastrofu medicīnas centra (KMC) pārstāvji.
Pārvestās personas ir sirds slimnieki. KMC informē, ka visi pieci pacienti Stradiņa slimnīcā nogādāti maksimāli īsā laikā, kā arī viņiem bija nodrošināta nepārtraukta mediķu brigādes uzraudzība un ārstēšana.

KMC mediķi dodas izsaukumā ar visu nepieciešamo medicīnisko aparatūru, tādēļ KMC speciālisti, tostarp reanimatologs un kardiologs, varēja sekot līdzi slimnieku veselības stāvoklim un atbilstoši tam nodrošināt nepieciešamo palīdzību.

Vissmagākais stāvoklis bija diviem 1961. un 1963. gadā dzimušajiem vīriešiem, kuri vakar tika ievietoti Cēsu slimnīcā ar sirds infarktu. Viņi nogādāti Stradiņa slimnīcas Intensīvas terapijas nodaļā. Kā norāda KMC mediķi, vīriešu veselības stāvoklis ir smags, bet stabils.

Specializēta izmeklēšana un arī tālākā ārstēšana nepieciešama vēl trīs sirds slimniekiem, kas nogādāti Rīgā, - 1933. un 1949. gadā dzimušiem vīriešiem un 1941.gadā dzimušai sievietei ar sirds ritma traucējumiem.

Četriem vīriešiem tiks veikta neatliekama sirds zondēšana, bet sievietei, ņemot vērā sirds apstāšanās draudus, veiks kardiostimulatora implantāciju.

KMC norāda, ka šādus pacientus - ar smagām sirds saslimšanām un neatliekamu nepieciešamību veikt nopietnas manipulācijas - cauru diennakti uzņem tikai Latvijas Kardioloģijas centrā, kas atrodas Stradiņa slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!