Pēdējā laikā aizvien populārākas kļuvušas dažādas espresso variācijas, piemēram, espresso ar lielāku ūdens daudzumu nekā parasti, espresso ar nelielu karsta piena vai piena putu cepurīti, ar grapu, kā arī espresso kokteiļi. Piedāvājam trīs espresso kokteiļu receptes.

Lemon Ice Coffee

Sastāvdaļas:

60 ml dubultā (doppio) espresso
100 g citronu saldējuma
50 ml vaniļas krēma

Pagatavošana:

Dubulto espresso un saldējumu sablenderē kopā ar nelielu daudzumu ledus. Visu lej glāzē, kurā jau ievietots smalkais ledus. Virspusē pievieno vaniļas krēmu un pārkaisa ar dažām kafijas pupiņām.


Toffee Coffee

Sastāvdaļas:

30 ml espresso
5 ml citronu sulas
5 ml Monin Toffee Nut sīrupa
Sarīvēta šokolāde

Pagatavošana:

Citronu sulu un "Monin Toffee Nut" sīrupu sajauc kopā un ielej pasniegšanas glāzītē. Virsū lej svaigi pagatavotu espresso un beigās pārkaisa ar sarīvētu šokolādi.


Espresso Corretto

Sastāvdaļas:

30 ml espresso
10 ml Grapas
20 ml vaniļas krēma
Sarīvēta šokolāde

Pagatavošana:

Pie tikko pagatavota espresso pielej klāt grapu. Virspusē pievieno vaniļas krēmu un pārkaisa ar šokolādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!