Ko tik visu nevar mājās sadarīt, ja gaida kāds netīkams pienākums. Mana izdomas spēja mani vienkārši sajūsmina šādās reizēs. Atnācu mājās ar stingru pienākuma apziņu, ka uzreiz un nekavējoties jāķeras pie darba. Bet kurš tad pie darbiem ķeras ar tukšu vēderu! Ledusskapī nekā jēdzīga neatradās (Juhū! Paldiesdievam!) un man cits nekas, protams, neatlika, kā iet uz veikalu.

Nelaimīgā kārtā piemājas mikroveikals apmierināja visas manas ekskluzīvās vajadzības un nebija nekāda iemesla vilkties pāris kvartālus uz "Rimi". Izdevās piespiest sevi paiet garām arī alus un vīna plauktam, galvu stingri griežot uz otru pusi. Gandrīz vai krampis kaklā iemetās.

Brīnišķīgā pusdienu gatavošana aizņēma iedvesmojošu stundu, un katliņš bija ļoti rūpīgi jāuzrauga, ja nu sadomā piedegt vai pārskriet pāri. Nē, nē, nē! Ēst gatavošana ir ļoti nopietna padarīšana, ar to paralēli nevar darīt neko citu, kur nu vēl klabināt kaut ko uz datora. Kategoriski aizliegts, tā man mamma mācīja. Nu labi, labi, nemācīja, bet šis arguments vienmēr ir ļoti iedarbīgs.

Tad nu brīnišķīgi sev uzservēju maltīti. Par laimi, ledusskapī nebija vīna, ko iemalkot klāt un bija mežonīgs slinkums vilkties vēlreiz uz veikalu.

Pilnais vēders nekā nepalīdz pret slinkumu, to nu es jums varu tā pavisam noteikti pateikt.

Visbeidzot tad piedabūju sevi pie datora. Tā, nu, ko tad mums tādu labu interneta portāli raksta.... Ahā, šis raksts man noteikti jāizlasa. Un šis arī labs raksts. Nu, vēl vienu, un tad gan viss!

Pēc tam aplēju puķes. Noslaucīju putekļus no visu puķu lapām. Iztīrīju kaķiem tualeti. Izkrāmēju trauku žāvētāju un nomazgāju traukus, pannu un kaķu bļodiņas ieskaitot. Virtuvē vairs nekā darāma nevarēju atrast. Sienas gluži negribējās berzt.

Laimīgā kārtā savajadzējās uz tualeti. Uzspodrināju podu, izberzu izlietni un vannu, īpaši rūpīgi nopucējot ūdenskrānu. Aizliedzu sev iet vannā. Tas bija patiešām grūti. Ja vēl tas vīns būtu.

Nu labi, labi, dators tātad. Atradu vienu mazu netīrumiņu uz ekrāna...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!