Vaksēt, epilēt vai skūt? Vai arī palikt pie retro stila frizūras dabiskā paskatā? Tāda pavasarīga dilemma. Novērojumi gan liecina, ka parasti par šo tēmu visi komentētāji sadalās divās karojošās frontēs - dabiskā stila piekritējos un pilnīgu plikumu piekritējos.

Pat grūtnieču un jauno māmiņu forumā „Cālis" esot bijušas mežonīgas diskusijas par to, ar kādu frizūru pienākas braukt dzemdēt. Man gan liekas, ka devītajā mēnesī varētu būt mazliet sarežģīti tik klāt tai vietai ar vajadzīgajiem instrumentiem.

Un arī Sārai Peilinai (Aļaskas gubernatorei un bijušai ASV viceprezidenta amata kandidātei) ir viedoklis šajā jautājumā - viņa dod priekšroku skūšanai. Viņa gan republikāniete - t.i. konservatīva dāma. Lai gan, kā konservatīvai dāmai viņai vajadzētu būt dabiskai frizūrai... Vispār jau tā īpaši negribas iztēloties, kāda Peilinai vāvere. Un mani arī mazliet šokē fakts, ka tik augsta amatpersona presē apspriež problēmu skūt vai neskūt, nevis aktuālas makroekonomiskas, politiskas un drošības problēmas.

Fu. Galīgi novirzījos no tēmas. Atpakaļ, atpakaļ pie vāverēm.

No vienas puses vaksēšana it kā ir labs risinājums, galvenokārt tādēļ, ka salīdzinoši ilgtermiņa. Tomēr mājas apstākļos tas ir varen laikietilpīgi un ķēpīgi. Un sāp arī briesmīgi, līdz ar to, parasti jāieņem atsāpināšanas un relaksācijas līdzeklis ar grādiem. Uz salonu neesmu sadūšojusies iet. Mani mazliet mulsina doma, ka tur tāda aktīva vaksētāja halātiņā ņemsies ar manām mantiņām. Gan jau, ka viņas ir redzējušas visu, bet mani tas tomēr mulsina.

Epilēšana mājas apstākļos man šķiet labākais risinājums. Process gan laikietilpīgs, īpaši, ja depilators ar baterijām, bet rezultāts salīdzinoši ilgtermiņa. Tikai atkal jāķeras pie tiem atsāpināšanas un relaksācijas līdzekļiem. :)

Skūšanas galvenā priekšrocība ir ātrums un nesāpīgums. Citādi ar tiem relaksācijas līdzekļiem var galīgi sarelaksēties... Bet trešajā dienā pēc skūšanas vizuālā estētika sāk pieklibot. Es pat kaut kur vienreiz internetā uzdūros uz pamācību, kā labāk skūt p. Angliski un tagad vairs nespēju atrast. Bija laba pamācība - vispirms ieteicams matiņus nocirpt maksimāli īsus ar mašīnīti vai šķērēm. Lai mazinātu ādas kairinājumu un iekaisumu, noteikti jāizmanto skūšanās želeja vai putas (vai dušas želeja), ieteicams lietot pilnīgi svaigu skuvekli un noskūt ar pēc iespējas mazāk vilcieniem (mani vienmēr ir sajūsminājis vārds „vilciens" šādā pielietojumā).

Ar ķīmiskajiem līdzekļiem? Nu, es nezinu. Man ir aizdomas, ka tas varētu būt mazliet kaitīgi. Fotoepilācija? Ir dzirdētas teorijas, ka padusēs un bikini zonā labāk nē. Un man arī liekas, ka viena un tā pati frizūra uz mūžu ir mazliet neinteresanti. Dzīvē tomēr ir vajadzīgas pārmaiņas.

Ehh. Nu sarežģīti, sarežģīti. Mode gan tagad tāda pavisam plikiņa, bet laimīgā kārtā katram „lietotājam" gaume atšķiras. Un tas laikam arī ir pats svarīgākais, mēs taču nevaram visi būt vienādi. Būtu gaužām garlaicīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!