Trešdien Valkas rajonā no Strenču vidusskolas, kur notikusi Valentīna dienas diskotēka, evakuēti 60 cilvēki.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka palīdze Inga Vetere pastāstīja, ka glābēji informāciju par skolā izcēlušos ugunsgrēku saņēmuši trešdien plkst.20.16. Ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradušies ātri, bet viņu palīdzība vairs nav bijusi nepieciešama.

Skolā notikusi Valentīna dienas diskotēka. No īssavienojuma bija aizdegusies roku žāvējamā ierīce. Skolas darbinieki nekavējoties ar ugunsdzēšamo aparātu nodzēsuši liesmas un evakuējuši no skolas visus cilvēkus.

Vetere dienesta vārdā vēlējās pateikt paldies skolas darbiniekiem, kas iepriekš pierādījuši nopietnu attieksmi pret ugunsdrošību. Pēc VUGD pārstāves teiktā, šis ir viens no pozitīvajiem piemēriem, kā būtu jārīkojas negadījuma brīdī un cik svarīgi ir regulāri pārraudzīt ugunsdrošību uzņēmumā.

Strenču vidusskolas direktors Jānis Pētersons aģentūra sacīja, ka ceturtdien iestādē mācības turpinās bez problēmām un bojātās iekārtas dēļ nāksies veikt nelielu kosmētisko remontu apkvēpušajai sienai. Tas varētu izmaksāt aptuveni desmit latus.

No skolas trešdien evakuēti Valentīna dienas pasākuma dalībnieki - 56 jaunieši un četri pieaugušie.

Kad skolā ieradušies izsauktie ugunsdzēsēji, skolas darbinieki pašu spēkiem operatīvi ar putu aparātu bija karstumā kūstošo dvieļu žāvētāju apdzēsuši, stāstīja Pētersons. Tomēr cilvēki evakuēti, lai ugunsdzēsēji varētu pārbaudīt degušo vietu.

Pētersons pastāstīja, ka neparasta smaka skolā izplatījusies diskotēkas laikā un vairāk nekā stundu ēkā esošie cilvēki nav varējuši atrast smakas cēloni. Sākotnēji cilvēki ēkā domājuši, ka ož nesen uzstādītā mūzikas aparatūra.

Skolēni sākumā bijuši vīlušies par pārtraukto izklaidi, taču pieaugušie ar viņiem aprunājušies un izskaidrojuši iespējamās briesmas. Turklāt ēkā nebija ieteicams uzturēties izpūsto sauso ugunsdzēšamo putu dēļ, piebilda Pētersons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!