Foto: ČetrasSezonas.lv
Pavisam vienkāršs ēdiens – vista uz grila, zaļumi, vasarīgie persiki. Mijas saldenais persiks ar cukuru, vistas baltā gaļa un pikantā čili eļļa – mēli var norīt. Turklāt – tik svaigi un vasarīgi. Centies izvēlēties mazas vistiņas – 2–3 mēnešus jaunas. Un, protams, bioloģiskas vai mājās audzētas.

Sastāvdaļas:

  • 500 g vistas filejas (4 nelielas)
  • 2 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • maza buntīte svaiga koriandra, rupji sakapāts
  • 4 persiki, pārgriezti uz pusēm, kauls izņemts
  • nedaudz cukura
  • 6 piparmētras lapiņas, saraustītas

mērcei:

  • 1 tējk. svaiga čili, smalki sakapāts
  • 50 ml extra virgin olīveļļas

Pagatavošana:

  1. Sagatavo mērci. Burciņā liec čili un pārlej ar eļļu. Vislabāk to darīt vairākas stundas pirms maltītes, lai eļļa ievelkas.
  2. Sakarsē grilu. Kad tas karsts, no abām pusēm ietauko vistas filejas. Liec uz grila. Apber ar sāli un pipariem. Grilē no vienas puses kādas 5-8 minūtes un tāpat no otras puses. Kad apgriez otrādi, arī apber ar sāli un pipariem. 
  3. Kopā ar vistas filejām uz grila liec arī persikus ar griezuma vietu uz leju. Pirms liec uz restēm, apber viegli ar cukuru. Grilē visu, līdz gatavs. Persikus vari vienu reizi apgriezt, lai apcepas arī ārpuse. 
  4. Ņem nost no grila, liec uz liela šķīvja pamīšus vistas filejas un persiku pusītes ar griezuma vietu uz augšu. Pārlej ar čili eļļu, uzliekot arī čili, un kā pēdējo uzber koriandru ar piparmētrām.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!