Pagatavošana:
- Liec tvaicēties kartupeļus, līdz tie gatavi, bet stingri. Atdzesē. Bļodā sajauc kartupeļus ar olīveļļu, sāli un pipariem, lai vienmērīgi pārklājas.
- Sakarsē grilu. Kad grils karsts, liec virsū kartupeļus ar griezuma vietu uz leju. Grilē tieši uz karstajām oglēm, līdz kartupeļiem izveidojas skaisti grila restes nospiedumi. Ņem nost, liec bļodā un pārlej ar mērci.
- Mērce. Sajauc visas mērces sastāvdaļas.
Sastāvdaļas:
- 1 kg jauno kartupeļu, pārgriezti uz pusēm
mērcei:
- 1 tējk. Dižonas sinepju
- 2 tējk. majonēzes (vislabāk paštaisīta vai bioloģiska)
- 5 tējk. baltā jogurta
- ½ tējk. citronpiparu
- 2 ēd.k. citrona sulas
- 2 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
- jūras sāls
- melnie pipari
- 2 tējk. smalki sakapātu kaperu
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit