Foto: ČetrasSezonas.lv
Jaunie kartupeļi, lai kā tos pagatavotu, ir dievīgi. Uz grila cepti, kopā ar olīveļļu un īpašo grila aromātu tie ir vēl lieliskāki. Un kopā ar mērci, krēmīgu un sātīgu, lieliska piedeva zivīm, gaļai un ēdami tāpat. Un, ja tev zināms, ka grila dienā laika nebūs, tvaicē kartupeļus un pagatavo mērci jau iepriekšējā dienā. Tikai ar olīveļļu gan sajauc tieši pirms grilēšanas.

Pagatavošana:

  1. Liec tvaicēties kartupeļus, līdz tie gatavi, bet stingri. Atdzesē. Bļodā sajauc kartupeļus ar olīveļļu, sāli un pipariem, lai vienmērīgi pārklājas.
  2. Sakarsē grilu. Kad grils karsts, liec virsū kartupeļus ar griezuma vietu uz leju. Grilē tieši uz karstajām oglēm, līdz kartupeļiem izveidojas skaisti grila restes nospiedumi. Ņem nost, liec bļodā un pārlej ar mērci. 
  3. Mērce. Sajauc visas mērces sastāvdaļas.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg jauno kartupeļu, pārgriezti uz pusēm

mērcei:

  • 1 tējk. Dižonas sinepju
  • 2 tējk. majonēzes (vislabāk paštaisīta vai bioloģiska)
  • 5 tējk. baltā jogurta
  • ½ tējk. citronpiparu
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • 2 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • jūras sāls
  • melnie pipari
  • 2 tējk. smalki sakapātu kaperu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!