Vairums Gulbenes novada iedzīvotāju jau iegādājušies dekoderus, lai arī turpmāk varētu redzēt LTV 7 programmu, tomēr ir arī lauku ļaudis, kam šāds dekoders pagaidām ir par dārgu.

Piemēram, beļaviete Marija Kravale pirms pāris nedēļām iegādājusies dekoderu un ir apmierināta, jo tagad viņai televizors rādot daudz skaidrāk.

Viņa atzīst, ka dekoders bijis dārgs, taču citas izvēles nav bijis. "Protams, summa nav maza, ko nācās samaksāt par dekoderu, bet ko darīt? Uzzinot, ka vajadzēs dekoderu, jau uzreiz nolēmu, ka to pirkšu. Es jau skatos tikai Latvijas televīzijas. Man ar tām pietiek," stāstīja Kravale.

Savukārt lejasciemiete Daina pauda, ka dekoders ir pārāk dārgs un viņas pensija ir par mazu, lai to varētu iegādāties. "Es ļoti bieži skatījos Latvijas Televīzijas 7. programmu, īpaši sporta pārraides. Tās man patika, bet nu vairs nekā. Žēl, bet ir jāiztiek. Iespējams, varbūt vēlāk arī nopirkšu dekoderu," teica Daina.

Taču esot sūdzības, ka dekoders tomēr nepalīdz uztvert signālu. Latvijas Valsts radio un televīzijas centra sabiedrisko attiecību vadītāja Ieva Līne skaidro, ka signāla uztveršanu tiešām var traucēt arī dabiski vai mākslīgi šķēršļi, ja tie aizsedz uztverošo antenu. "Pārsvarā analogās televīzijas skatītāju esošā uztverošā infrastruktūra ir atbilstoša ciparu TV uztveršanai un ir nepieciešams tikai dekoders vai televizors ar jau iebūvētu dekoderu," skaidro Līne.

Beļavietis Imants Kļaviņš, kurš dekoderu ir iegādājies pagājušajā mēnesi, arī atzīst, ka summa, ko samaksājis par dekoderu, ir liela. "Bet es esmu apmierināts. Tagad televizors rāda daudz labāk," saka Kļaviņš.

Savukārt jaungulbeniete Aina pauda, ka naudu dekoderam sākusi jau krāt laikus, lai vēlāk nebūtu problēmu to nopirkt. Tagad dekoders esot jau pielikts. To izdarīt palīdzējis kāds kaimiņš.

Tikmēr veikalos atzīst, ka iedzīvotāju interese esot tik liela, ka knapi spēj un brīžiem arī nespēj nodrošināt pieprasījumu.

Paredzēts, ka LTV 1 kanāla apraide uz ciparu formātu notiks no 1.aprīļa Rīgā un 70 kilometru rādiusā ap to, bet no 1. jūnija - visā Latvijā.

Lai iedzīvotāji, kuri līdz šim LTV skatījās, izmantojot istabas vai āra antenu, arī turpmāk varētu skatīties LTV, būs nepieciešams dekoders.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!