Salīdzinot ar kaimiņu rajoniem, Gulbenē un rajonā dzīvokļu un māju cenas ir viszemākās, tādēļ šeit dzīvojamo platību vēlas iegādāties arī citu pilsētu iedzīvotāji.
SIA “Vidzemes īpašumi” Gulbenes nekustamā īpašuma biroja pārstāve Aija Mikova norāda, ka salīdzinoši zemās dzīvojamo platību cenas ir skaidrojamas ar to, ka Gulbenes rajonā daudziem cilvēkiem nav darba, tādēļ daudzi, sevišķi jauni cilvēki, darba un dzīvesvietas meklējumos dodas uz citām pilsētām. “Potenciālie pircēji ir vietējie iedzīvotāji, kas vēlas pārdot lielāku dzīvokli un iegādāties mazāku, bet otra pircēju grupa ir cilvēki no citām pilsētām,” norāda Mikova un piebilst, ka, pārdodot dzīvokli Rīgā, par šo summu šeit iespējams nopirkt pat divus dzīvokļus un māju upes krastā.

“Cilvēki vēlas iegādāties vienistabas dzīvokļus, bet vispieprasītākie pašreiz ir divistabu dzīvokļi. Daudziem interesē dzīvokļi ar malkas apkuri,” stāsta Mikova. Vienistabas dzīvokļa vidējā cena ir 1000 lati, bet divistabu izmaksā 2000 latus. Savukārt trīsistabu dzīvokli varot nopirkt pat par 1500 latiem, bet dārgākie maksājot apmēram 2000 latus. Madonas rajonā divistabu dzīvoklis maksā 6000 līdz 11 000 latu. “Gulbenē daudz pārdod trīsistabu un četristabu dzīvokļus, bet tos ir grūti realizēt,” stāsta Mikova.

Sarežģītāk Gulbenē ir iegādāties privātmāju. Tās vidējā cena ir no 10 līdz 15 tūkstošiem latu. Daudzi pērk vecas, pussagruvušas mājas un pēc tam būvē jaunu māju. SIA “Vidzemes īpašumi” piedāvā arī celt jaunas mājas privāto māju ciematiņā “Sauleskrikši” (pretī Ceļu daļai). Tur jau sākta trīs māju celtniecība, bet divus apbūves gabalus vēl ir iespējams iegādāties. Pieprasīti ir arī apbūves gabali pilsētas centrā, jo Gulbenē vēlas ienākt lieli uzņēmumi, bet grūtāk ir pārdot novecojušas ražošanas ēkas, jo cilvēki uzskata, ka tās ir dārgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!