Kāds 26 gadus vecs vīrietis, peldoties ezerā un lecot ūdenī uz galvas, ir guvis kakla skriemeļu un mugurkaula traumu. Negadījums Gulbenes rajonā noticis pagājušajā nedēļā. Pacients pārvests uz Rīgu, kur turpina ārstēties.
Gulbenes slimnīcas galvenās ārstes vietniece Alda Buša laikrakstam saka, ka šovasar šis ir pirmais šāds gadījums, kad cietis peldētājs. Visticamāk, nelaimi sekmējis arī peldētāja alkohola reibums, kas cilvēku padara pārdrošu. Tuvumā peldējās vēl citi cilvēki, tāpēc viņi parūpējās, lai traumu guvušais izkļūtu no ūdens, kā arī izsauca neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi.

Par laimi, pacienta veselības stāvoklis esot cerīgs. Kamēr viņš atradies Gulbenes slimnīcā, traumas nebija radījušas paralīzi. Ir cerības, ka jaunais cilvēks izveseļosies un varēs staigāt.

Katru vasaru Latvijā ir gadījumi, kad peldētāji gūst smagas traumas līdz pat paralīzei. "Nezināmos ūdeņos vispār nedrīkstētu izaicināt likteni peldoties. Nebūtu ieteicams peldoties lēkt uz galvas ūdenī. To nevajadzētu darīt nevienā peldvietā. Nekādā gadījumā nevajadzētu doties peldēties, esot alkohola reibumā," saka Buša. Mediķi atgādina, ka nav pieļaujama bērnu peldēšanās bez pieaugušo klātbūtnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!