Foto: DELFI
Iecavas novada domes vecā gada pēdējā ārkārtas sēdē mainīja darba samaksas nosacījumus pašvaldības iestādēs, minimālās algas, ko galvenokārt saņem sētnieki un apkopējas, 2011. gadam nosakot saskaņā ar valstī paredzēto paaugstinājumu līdz 200 latiem, vēsta portāls "Bauskas Dzīve".

Atkal netika pieņemts lēmums par atalgojuma vienādošanu vienādiem amatiem, "Bauskas Dzīvei" stāsta opozīcijas deputāte Astrīda Vītola (PS). Piemēram, bērnudārzā "Cālītis" sētnieka alga ir 216 latu, bet bērnudārzā "Dartija" tā paša amata veicējam ar līdzīgiem pienākumiem – 200 latu.

Jau pagājušā gada sākumā, apstiprinot 2010. gada budžetu, domes pozīcijas deputāti un priekšsēdētājs Jānis Pelsis (TB/LNNK/ZZS) solījās vienādot atalgojumu līdzīgiem amatiem pašvaldības iestādēs. Toreiz vidēji par trešdaļu paaugstinot mēnešalgu pašvaldības vadītājam un administrācijai, pozīcijas deputāti apņēmās gada gaitā celt arī mazākās algas. Tas nav noticis, un arī tagad minimālās algas, par balsojot astoņiem pozīcijas deputātiem, tika palielinātas tikai līdz valstī noteiktajam jaunajam minimumam – 200 latiem.

Deputāti šajā sēdē domes administrācijā amatā apstiprināja komunālās celtniecības speciālistu ar pilnu slodzi – iepriekš ar pusslodzi strādājošo Vladimiru Skvorcovu. Viņa uzdevums būs pieskatīt pašvaldības būvobjektus, gatavot tāmes, jo galvenā problēma esot neprecīzās tāmēs. Skvorcova mēnešalga būs 690 latu.

Šīgada budžetu Iecavas pašvaldībā vēl tikai gatavo. Kaut gan valsts budžets Saeimā pieņemts, līdz pašvaldībām precīza informācija par to vēl neesot nonākusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!