Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Jānis Rudzītis neuztraucas par pazīstamā "Radio SWH" dīdžeja Kaspara Upaciera veltīto kritiku pašvaldības darbam, kā arī viņa vēlmi kandidēt pašvaldību vēlēšanās, kas notiks nākamgad.
Rudzītis atzina, ka, ilgstoši darbojoties pašvaldībā, iespējamas arī kļūdas, bet apliecināja, ka strādā spēju robežās un pēc labākās sirdsapziņas. Uz jautājumu, vai Ufo un viņa domubiedri arī kādu reizi ir vērsušies ar konkrētām sūdzībām vai ierosinājumiem par izmaiņām domes darbībā, mērs atbildēja noliedzoši. "Kritika pagaidām bijusi tikai caur presi," Rudzītis sacīja, piebilstot, ka faktiski pazīstamais mākslinieks Ikšķilē arī deklarējies tikai aptuveni pirms mēneša.

Mērs arī norādīja, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, Upaciera izveidotā biedrība arī reģistrēta nevis Ikšķilē, bet Rīgā.

"Tāds nu ir viņa darbs - kritizēt," Rudzītis komentēja Ufo publiskos izteikumus par pašvaldības līdzšinējo darbību. Uz jautājumu, vai viņam ir kādi iebildumi vai argumenti pret mūziķa teikto, mērs apliecināja, ka ļaunu prātu netur, un uzsvēra, ka "kādreiz pat bijušas diezgan labas attiecības" ar mākslinieku. "Es jau nesaku, ka darām visu perfekti. Darbojos šajā jomā jau 18 gadu - gadās jau arī pa kļūdiņai, bet darām, ko varam," Rudzītis dalījās secinājumos par domes darbu.

Savukārt par Upaciera izredzēm vēlēšanās mērs izteikumos bija atturīgāks, norādot, ka grūti tādas lietas prognozēt. "Katrs var cerēt. Visi jau grib priekšniekos būt," Ikšķiles mērs noteica, piebilstot, ka "viņš vēl neizprot, ko nozīmē pašvaldības darbs... viņš ir diezgan zaļš šajā lietā".

Pazīstamais "Radio SWH" dīdžejs Kaspars Upacieris jeb Ufo kopā ar domubiedriem iecerējis veidot jaunu politisko apvienību, lai 2009.gadā piedalītos pašvaldību vēlēšanās Ikšķiles novadā.

"Vakara Ziņas" šonedēļ vēstīja, ka motivāciju lēmumam veidot partiju Upacieris guvis, vērojot un izvērtējot pašreizējās pašvaldības darbību. Sabiedrībā pazīstamo mākslinieku neapmierina domes neefektīvā darbība, kurā turklāt tiek pieļautas arī, viņaprāt, nelikumības. Jaunajai vēlētāju apvienībai ir dots pagaidu nosaukums "Iedzīvotāji".

Ufo arī apliecinājis, ka organizācija darbosies tikai Ikšķiles novadā un tai nebūs saistības ar citiem politiskiem grupējumiem. Mūziķis arī apliecinājis, ka neplāno kļūt par novada domes priekšsēdētāju un cer šim amatam atrast citu kandidatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!