Foto: Publicitātes foto

Vistālāko ceļu uz Rīgu, lai piedalītos starptautiskajā mācību burukuģu un jahtu regatē "The Tall Ships Races 2013", mēros Brazīlijas kara flotes burinieks "Cisne Branco", kas regatē Baltijas jūrā piedalīsies pirmo reizi, vēsta organizatori.

Brazīlijas Jūras spēku mācību burukuģis "Cisne Branco" bāzējas Riodežaneiro, Brazīlijā, bet ceļo pa visu pasauli. "Cisne Branco" jeb "Baltais gulbis" ir pilnas takelāžas buru kuģis, kas būvēts Damena kuģu būvētavā (Damen Shipyard) Amsterdamā, Nīderlandē.

Kuģa projektu iedvesmojis 19.gadsimta kliperu dizains. Kuģa ķīlis tika novietots 1998.gada 9.novembrī, bet kuģis tika kristīts un nolaists ūdenī 1999.gada 4.augustā. Brazīlijas Jūras spēkiem kuģis tika nogādāts 2000.gadā, kad tas kļuva arī par Brazīlijas flotes kuģi.

Atzīmējot 500.gadadienu, kopš portugāļu admirālis Pedro Álvares Cabral atklāja Brazīliju, "Cisne Branco" devās savā pirmajā braucienā pāri Atlantijas okeānam uz Brazīliju. "Cisne Branco" parasti tiek izmantots vietēja un starptautiska mēroga pārstāvniecības pasākumos, lai demonstrētu Brazīlijas Jūras spēkus un Brazīlijas kultūru. Tāpat to kuģošanas apmācībai izmanto Brazīlijas Jūrniecības skolas, Tirdzniecības flotes akadēmijas un citu jūrniecības skolu kadeti.

2010.gadā kuģis piedalījās Velas Sudamerica 2010, vēsturiskā braucienā pa Latīņameriku, kurā devās pavisam vienpadsmit burukuģi, lai atzīmētu divsimtgadi kopš pirmo Argentīnas un Čīles valstu valdību iecelšanas.

Kuģis ir 46 metrus augsts un tā garums ir 74 metri, bet platums – 10 metri. Maksimālā iegrime ir 4 metri un kopējā kuģa platība - 281 kvadrātmetri. Maksimālais kuģa ātrums ir 11 mezgli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!