Sniega dēļ sabojātā Siguldas pagasta kultūras nama jumta remonts izmaksās vairāk nekā 17 000 latu, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN), liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā pieejamā informācija.

Siguldas novada domes izsludinātajā konkursā bojātās jumta konstrukcijas demontāžai un jaunās jumta konstrukcijas būvniecībai pieteicās astoņi pretendenti, no kuriem par labāko tika atzīts SIA "HB Serviss" piedāvājums. Plānotā līguma summa ir 17 740 lati, ierēķinot PVN.

Uzņēmums darbu sācis jau pagājušajā nedēļā, informē Siguldas novada dome. "Jumta segumu atjaunos ēkas sākotnējā variantā kā savietoto - bez bēniņu izbūves. Šāds risinājums ļaus ietaupīt pašvaldības finanšu līdzekļus un, pateicoties mūsdienīgiem būvmateriāliem, tiks papildus siltināts viss Siguldas pagasta kultūras nama jumts. Ņemot vērā, ka cietusi elektroinstalācija un apdare lielajā zālē, tiks veikts tās kosmētiskais remonts. Plānots, ka būvdarbi tiks veikti mēneša laikā", informē Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Zilvers.

Lai noteiktu avārijas iemeslus un ieteiktu darbības seku novēršanai, tika pieaicināts SIA "LBS Konsultants" būveksperts Juris Karss. Būveksperts par avārijas iemeslu ir atzinis 1996.gadā pieļautās kļūdas jumta konstrukciju izbūvē. Viņš uzsver, ka nav bijusi veikta pirmsprojekta konstrukciju tehniskā apsekošana, to nestspējas noteikšana, kā arī jumta nesošās konstrukcijas krēsla izbūvē ir pieļauti rupji būvniecības tehnoloģijas pārkāpumi.

Jau ziņots, ka biezās sniega kārtas radītās pārslodzes un vējaino laika apstākļu dēļ janvāra beigās tika bojāts Siguldas pagasta kultūras nama jumts.

Siguldas pagasta kultūras nams tika uz laiku slēgts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!