Patīkama ziņa ikvienam, kam rūp veselīgs uzturs - ir izveidots jauns interneta portāls www.evielas.lv. Šajā portālā var atrast labi pārskatāmu un izsmeļošu informāciju par pārtikas piedevām, to ietekmi uz veselību un izcelsmi. Turpat arī iespējams jau pirms došanās uz veikalu apskatīt savu iecienītāko pārtikas produktu sastāvu un pārliecināties, vai tajos nav kaitīgu vielu.

Ne vienu vien cilvēku mulsina uz produktu iepakojumiem redzamie "E" burtiņi. Vieni biedē, ka E vielas izraisa dažādas slimības un pat ļaundabīgus audzējus. Citi savukārt apgalvo, ka pārtikas piedevas ir nekaitīgas un atgādina, ka to vidū ir arī citronskābe un C vitamīns. Tomēr ir skaidrs, ka cilvēkiem, kuri ir jutīgi un alerģiski, būtu jāpievērš pastiprināta uzmanība pārtikas produktu sastāvam un tajā esošajām pārtikas piedevām. Tāpat arī īpaši uzmanīgi pārtika jāizraugās bērniem un grūtniecēm. Portāls Evielas.lv dod iespēju katram iepazīties ar plašu informāciju par pārtikas produktiem pievienotajām piedevām, lai izvēlētos vislabāko un veselīgāko uzturu sev un savai ģimenei.

Portāla Evielas.lv apmeklētāji var arī iesaistīties tā veidošanā, iesūtot fotogrāfijas ar pārtikas produktu iepakojumu un sastāvu. Bildes tiks publicētas portālā, kur tās citiem apmeklētājiem nodrošinās informāciju par populārāko produktu sastāvu un atvieglos ikdienas pārtikas pirkumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!