Jelgavas domes sēdē aktīva diskusija izvērtās jautājumā par izmaiņām pašvaldības aģentūras "Zemgales INFO" pakalpojumu izcenojumos, jo tika ierosināts, ka turpmāk šis pašvaldības oficiālā izdevuma un portāla kūrētājs bez maksas publicēs darba sludinājumus, kā arī izglītības iestāžu paziņojumus par audzēkņu uzņemšanu.
Domes deputāts Arnis Razminovičs interesējās, vai minētais lēmums nav pretrunā ar Reģionālās un pašvaldības lietu ministrijas, kā arī Valsts kontroles dotajiem norādījumiem par reklāmas izvietošanas aizliegumu pašvaldības finansētajos medijos. Uz to pašvaldības izpilddirektors Gunārs Kurlovičs atbildēja, ka nav neviena normatīvā akta, kas aizliegtu publicēt paziņojumus un sludinājumus, jo satraukums bija radies tikai dēļ maksas reklāmām.

Deputāts Ivars Krastiņš pirms balsojuma rosināja šo lēmumu tomēr likt izvērtēt Konkurences padomei, jo, tā kā pārējos masu medijos darba sludinājumi ir par maksu, tā varētu būt reklāmas tirgus kropļošana. Šāds viedoklis pilnībā neapmierināja pilsētas mēru Andri Rāviņu, kurš retoriski jautāja: «Par ko tad mums jārūpējas - bezdarbniekiem vai kaut kādiem medijiem?».

Trīs deputātiem atturoties, lēmums par izmaiņām pakalpojumu izcenojumos tika pieņemts, un turpmāk pašvaldības finansētajos informācijas avotos bez maksas publicēti darba sludinājumi, izņemot darba piedāvājumus ārzemēs, seksuāla un līdzīga veida pakalpojumus, kā arī izglītības iestāžu paziņojumi par to īstenotajām licencētajām programmām un audzēkņu uzņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!