Jūlija beigās rindā uz pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi bija 2 028 bērni, par šo jomu atbildīgā speciāliste skaidro, ka tiekot darīt viss, lai rindu mazinātu, raksta portāls Jelgavnieki.lv.

No rindā esošajiem bērniem aptuveni puse – 1 098 – bērnudārzā grib iet jau šajā mācību gadā. Visvairāk, 407 mazuļi, ir dzimuši pirms diviem gadiem – 2008.gadā, 2007.gadā dzimušie ir 373, 2006. –185, 2009.gadā – 68, 2005. –48, bet vismazāk ir 2004.gadā dzimušie bērni – 17.

Jelgavas Izglītības pārvaldes (JIP) galvenā speciāliste pirmsskolas izglītības jomā Sarmīte Joma skaidro, ka 2009.gada janvārī stājās spēkā Jelgavas domes saistošie noteikumi par pirmsskolas vecuma bērnu reģistrēšanas un uzņemšanas kārtību bērnudārzos. Jaunā kārtība noteica vienotu rindu uz visiem pašvaldības bērnudārziem pilsētā.

"Pāreja uz jauno reģistrācijas un vietu piešķiršanas sistēmu precizēja uzskaiti un atrisināja iepriekš samilzušo problēmu – rindas skaitli, kas neatbilda patiesajam bērnu skaitam rindā. Iepriekš ģimenes varēja reģistrēt savu mazuli vairākās pirmsskolas izglītības iestādēs un gaidīt – kurā ātrāk pienāks rinda. Pārejot uz jauno reģistrācijas modeli, kopējie skaitļi izmainījās par 1 000 bērniem," atklāj JIP speciāliste.

Joma skaidro, kādi pasākumi veikti, lai mazinātu rindu un optimizētu bērnudārzu darbu: pirmkārt, saistošajos noteikumos ir norādīts minimālais bērnu skaits pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu grupās. Tas ir saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par higiēnas prasībām, taču ir salīdzinoši lielāks nekā iepriekš.

Otrkārt, ir uzsākti renovācijas darbi pirmsskolas izglītības iestādē Pulkveža Brieža ielā 23a, kurā paredzēts uzņemt ap 250 bērnu.

"Treškārt, Jelgava ir radusi risinājumu un piedalās ar līdzfinansējumu, lai nodrošinātu mācīšanās un attīstības vajadzības privāto pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem – mūsu pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarētajiem bērniem," atklāj speciāliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!