AS "Jelgavas gaļas kombināts" (JGK) Savienības ielā 8 atklās jauno gaļas pārstrādes cehu, kas uzņēmuma ražošanas jaudu palielinās divas reizes. Ražotne celta ar SAPARD līdzfinansējumu, nodrošinot ražošanas atbilstību Eiropas Savienības (ES) normatīviem.
Pēc JGK padomes priekšsēdētāja Jura Lūša teiktā, jaunais gaļas pārstrādes cehs būs atbilstošs ES prasībām un modernākais Latvijā, informēja sabiedrisko attiecību konsultants Āris Dreimanis.

Jaunajā ražotnē integrēti četri plāni: iekārtu, būvniecības, aukstuma un ventilācijas iekārtu, kā arī transporta projekts. Tos finansē AS "Vereinsbank Rīga".

JGK tirdzniecības direktors Arnis Krūmiņš akcentē, ka pieprasījums pēc uzņēmuma produkcijas pārsniedz pašreizējo ražošanas jaudu un jaunā ražotne ļaus palielināt saražotās produkcijas apjomu un sākt eksportu uz ES valstīm. Tuvākajās nedēļās ražošana tiks pārcelta uz jauno cehu. Uzņēmums gatavojas ES atbilstības atzinuma saņemšanai gaļas produktu un izstrādājumu ražošanai.

Uzņēmums ar savu produkciju - pusžāvētajām un auksti kūpinātajām desām - ir viens no līderiem Latvijas tirgū. Iecienītākie produkti ir "Šveika salami" un "Jelgavas jubilejas desa". Šie produkti ir arī patentēti.

Starp produktu grupām, kurām uzņēmums prognozē ražošanas apjoma palielināšanu, ir arī gaļas delikateses. Delikatešu tirgū uzņēmums piedāvā "Grand salami" (liela diametra cietžāvētā desu zīda apvalkā), "Vīnes krūtiņu", "Lielisko karbonādi", "Neparasto desu" un citus produktus.

Jau divu gadus JGK ir arī Itālijas gaļas pārstrādes uzņēmuma "Parmacotto" ekskluzīvais pārstāvis Baltijas valstīs, izplatot gaļas delikateses.

JGK produkcija tiek realizēta Latvijā.

Uzņēmuma apgrozījums piecu gadu laikā ir pieaudzis gandrīz divas reizes - no 2,5 miljoniem latu 1999.gadā līdz 4,4 miljoniem latu 2003.gadā. Trīs gadus pēc kārtas uzņēmums strādā ar peļņu.

Jaunās ražotnes atklāšana 27.maijā plkst.15 notiks ar devīzi "Vēl vien' cūciņ!". Iespēju aplūkot jauno gaļas pārstrādes cehu papildinās Vella kalpu "uzbrukums", alus, dejas un Eiropas prasībām atbilstoši cepeši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!