Foto: Publicitātes foto
SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" kolektīvs vāc parakstus, lai atbalstītu valdes priekšsēdētāju Andri Ķipuru, kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs tur aizdomās par kukuļošanu saistībā ar medicīnisko iekārtu iegādi slimnīcā, portālu "Delfi" informēja slimnīcas galvenā māsa Elita Briede.

Vēstulē, kas adresēta Jelgavas pilsētas domei, veselības ministram Jurim Bārzdiņam, apvienībai "Vienotība", KNAB un vairākiem masu medijiem, norādīts, ka "slimnīcas kolektīvs neapšauba dr. Ķipura godīgumu, atbalsta un pieprasa viņu kā vienīgo slimnīcas vadītāju". "Dr.Ķipurs [..] trīs sasaukumus bijis Jelgavas pilsētas domes deputāts, kas liecina par sabiedrības atbalstu viņam kā slimnīcas vadītājam. Kā vadītājs ar augstām prasībām pret sevi un citiem, principiāls lēmumu pieņemšanā, mērķtiecīgs, bet tai pašā laikā iejūtīgs, pretimnākošs un saprotošs," uzsvērts vēstulē.

Ķipura kolēģi norāda, ka Jelgavas pilsētas slimnīcā ārsts strādā kopš 1983.gada, bet 1999. gadā viņš pieņēmis piedāvājumu vadīt slimnīcu, "ko rakstiski Jelgavas domei bija lūdzis slimnīcas kolektīvs".

Vēstulē pausts, ka "ar mērķtiecību un lielu darbu 1999.gada septembrī tika sertificētas abas slimnīcas un to ambulatorā daļa". "Tas bija kas jauns, kā izaicinājums, ko neviens republikā vēl nebija darījis. Vēlāk pieredzi smelties pie mums brauca no visas republikas slimnīcām. Kolektīvam bija gandarījums par šo oficiālo kvalitātes novērtējumu, bija arī pozitīvs ieguvums - mēs sakārtojām savu darba vidi," uzsvērts vēstulē.

"2000.gadā sākās lielais pārmaiņu laiks, kad bija nepieciešama slimnīcas reorganizācija. Slimnīca juridiski bija viena, bet atradās divās dažādās teritorijās – nesamērīgi liela, morāli un fiziski nolietota. Tās uzturēšanai bija nepieciešami lieli finansiāli līdzekļi. Tika apvienotas slimnīcas nodaļas vienā ēkā. Veicot šīs reformas, sāpīgākais bija jautājums par darbiniekiem, dr. Ķipurs centās saliedēt un saglabāt kolektīvu," uzsvērts vēstulē, norādot, ka tieši viņa vadībā slimnīca kļuva par reģionālo slimnīcu.

Ķipura vadībā piesaistot Eiropas projektu finansējumu, "slimnīca ir ne tikai ieguvusi jaunu ārējo izskatu, bet ir renovētas nodaļu telpas, radītas ērtības gan pacientiem, gan darbiniekiem"." Šajā laikā apgūtas jaunas medicīnas tehnoloģijas, kas ļauj slimnīcai būt konkurētspējīgai pacientu veselības aprūpes jomā," norādīts vēstulē.

Jau vēstīts, ka KNAB SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes locekli Ķipuru un slimnīcas nodaļas vadītāju, kā arī divus komercuzņēmumu vadītājus tur aizdomās par kukuļošanu. KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes loceklis, būdams valsts amatpersona, laikā no 2010.gada novembra līdz 2011.gada 13.maijam no divu komercuzņēmumu valžu priekšsēdētājiem pieņēma kukuļus ne mazāk kā 3700 latu apmērā saistībā ar slimnīcas iepirkto medicīnas aprīkojumu.

Savukārt slimnīcas nodaļas vadītājs, būdams pašvaldības iestādes darbinieks, kas nav valsts amatpersona, no komercuzņēmumu vadītājiem pieprasīja un pieņēma prettiesisku labumu 300 latu apmērā. Pēc portāla "zz.lv" neoficiālas informācijas, otrs aizturētais Jelgavas slimnīcas darbinieks, iespējams, ir Diagnostiskās radioloģijas nodaļas vadītājs Edmunds Kalniņš.

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija liecina, ka laikā no pērnā gada novembra līdz šā gada maijam Jelgavas slimnīca veikusi vairākus medicīnas iekārtu iepirkumus. Trijos iepirkumos par kopējo līguma summu 112 376 latu uzvarējusi SIA "Digiteks", 8800 latu vērtu līgumu ieguvusi SIA "Prolux", 7358 latus – SIA "B. Braun Medical SIA", 39 060 latu - SIA "Medeksperts", 6546 latu - SIA "Olympus Latvia", 53 000 latu - SIA "NMS Grupa", bet 8550 latu - SIA "Nord Technology".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!